Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  4 stvari koje bi poslodavci želeli da znate kada pišete CV

  Na velikim konkursima, gde stigne nekoliko stotina prijava, CV-jevi se skeniraju, jer poslodavci nemaju vremena da čitaju svaki detalj u radnim biografijama.

  Evo nekoliko insajderskih trikova od nekog ko je testirao na stotine kandidata i savetao na hiljade zaposlenih, piše Money.usnews.

  1.Poslodavac prvo gleda da li trenutno radite posao za koji aplicirate.

  Možda nije fer, ali to je realnost. Većina menadžera želi da zaposli nekog ko je već na istoj ili sličnoj poziciji, ali strateški želi da ode u drugu kompaniju. Kandidati kojima je sledeći logičan korak upravo ta pozicija, drugi su izbor. Koliko god da je CV dobro napisan, neće vas dovesti do intervjua ako niste radili bar na sličnim poslovima.

  2. CV koji počinje vašim veštinama nije dobar.

  Trenutno, relevantno iskustvo je uvek na prvom mestu. Poslodavca zanima šta sada radite, i šta ste radili ranije, pa je obrnuta hronologija u radnom iskustvu idealno rešenje. Ako CV počinjete time koje su vaše veštine i kvaliteti, to vas neće odvesti na dobar put.

  3. Iskustvo mora da bude sveže

  Ako poželjne veštine koje se traže niste korističi u poslednjih nekoliko godina, trebalo bi da ih osvežite, ili probate neke od kurseva. Nije uvek moguće da radite trenutno baš to što se traži, ali dobro rešenje je i online obrazovanje, sertifikati, uključivanje u profesionalne asocijacije, ali i volonterski rad.

  4. Vaš CV treba da vas dovede do intervjua, a ne do toga da budete zaposleni.

  Poslodavci skeniraju biografije i donose odluke u sekundi koga će kontaktirati. CV-jevi koji ne sadrže relevantno iskustvo, ili imaju gramatičke ili pravopisne greške, biće odmah odbačeni.
  I dok ne možete da promenite svoje iskustvo, imate kontrolu nad sadržajem i formatom svog CV-ja. Prilagođavanje i uređivanje je ključno. Kada razumete šta se traži od određene pozicije, znaćete kako da uredite CV koji će odgovoriti na te zahteve.

  Izvor: BIZLife/Money.usnews

  Foto: Freeimages

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE