Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  30 dana prošlo kao tren – stigao PRVI teretni voz iz Kine

  Teretni voz kineskih železnica „China Railway Express“ sa više od 500 tona opreme za izgradnju brze pruge kroz Srbiju stigao je u Beograd, gde su ga dočekali predsednik Aleksandar Vučić i zamenik ministra trgovine Kine Čen Keming.

  Voz je krenuo 24. septembra iz kineskog grada Đinana u provinciji Šangdong, a do Srbije je stigao preko Кazahstana, Rusije, Ukrajine, Slovačke i Mađarske, na razdaljini od 10.500 kilometara.

  U 28 vagona sa kontejnerima dopremljena je oprema koju kineske kompanije CRBC i CCCC koriste za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte kao deo kineskog projekta „Pojas i put“, u koji je uključena i Srbija.

  Vučić je rekao da sva oprema dopremljena iz Kine ispunjava evropske standarde i poseduje potrebne sertifikate za izgradnju pruge za velike brzine.

  On je istakao da će deo brze pruge kojom će se vozovi kretati brinom 200 kilometara na sat, od Beograda do Stare Pazove, dužine 34,5 kilometra, gde su glavni izvođači kineske frime, biti završen do jeseni 2021. godine.

  „Deonica pruge do Subotice biće završena do kraja 2022. godine, a razgovaraću sa Mađarima da oni ubrzaju radove na svom delu, kako bi pruga do Budemišete bila završena u što kraćem roku“, rekao je Vučić.

  Prema njegovim rečima, brza pruga do Budumpešte obezbediće „perfektne veze sa Evropom“, a za privredu i građane, pre svega nove generacije, će „značiti život“.

  Voz iz Kine su u železničkoj stanici Novi Beograd dočekali i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ambasadorka Kine u Beogadu Čen Bo, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

  Izvor: Beta

  Foto: MGSI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE