Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  30.000 evra za projekte podrške deci

  UniCredit fondacija kroz konkurs „Svako dete je jednako važno“ dodelila grantove neprofitnim organizacijama

   

  UniCredit Fondacija u Srbiji drugu godinu zaredom realizuje svoju inicijativu „Svako dete je jednako važno“ kako bi podstakla razvoj projekata posvećenih deci i adolescentima, sa dugoročnim ciljem stvaranja pozitivnog uticaja na lokalnu sredinu. Ovaj projekat sprovodi se u svim zemljama u kojima UniCredit Grupa posluje, a u Srbiji bespovratnu novčanu podršku, u ukupnom iznosu od 30.000 evra, dobile su četiri organizacije:

   

  • Novak Đoković Fondacija sa projektom Feel to Heal
  • Beogradski Razvojni Centar BERC i projekat Sad je bitno
  • Kulturni Centar LAB, sa temom Od stigmatizacije do integracije
  • Centar za socijalno preventivne aktivnosti – GRriG i njihov projekat Nisam problem, imam problem

   

  Kroz pažljivo odabrane inicijative, namera je podstaći emocionalnu pismenost kod dece predškolskog uzrasta, pospešiti ranu intervenciju, stimulaciju i razvoj potencijala dece do tri godine. Deo grantova predviđen je i za organizacije i radionice za decu sa problemima u ponašanju. Takođe, kroz konkurs ukazaće se podrška i projektima koji za cilj imaju da adolescentima koji su prošli kroz psihijatrijsko hospitalizovanje omoguće bolju integraciju u društvo kroz različite obrazovne, umetničke, kulturne i psihološke aktivnosti.

   

  „Kako bismo ostali dosledni i nastavili da ispunjavamo svoju misiju da uvek uradimo pravu stvar, banke članice UniCredit Grupe u Evropi sarađivale su sa UniCredit Fondacijom na pronalaženju važnih lokalnih projekata, usmerenih na decu i njihove potrebe. Sigurni smo da sredstva i ove godine odlaze u prave ruke, a sa ciljem da se projekti realizuju na najbolji mogući način“, istakao je predsednik UniCredit Fondacije, Mauricio Bereta.

   

  Ovim konkursom UniCredit Banka osim pozitivnog uticaja na društvo, želi da motiviše i širu zajednicu, kao i druge društveno odgovorne kompanije da daju svoj doprinos stvaranju boljih uslova za život i srećnijeg detinjstva naših najmlađih.

   

  Feza Tan, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, tim povodom izjavila je: „Značaj ove inicijative za sve nas u UniCredit-u potvrđuje i činjenica da je, nakon procene pristiglih prijava, doneta odluka o povećanju ukupnog fonda za Srbiju i dodele bespovratnih sredstava za četiri projekta. To je takođe potvrda da lokalne neprofitne organizacije rade izvanredne stvari da bi poboljšale život dece i tako pokazuju da je svako dete podjednako važno“.

   

  Na prvom konkursu koji je sproveden 2020. godine, grantove su dobile organizacije NURDOR, Fondacija „Tijana Jurić“, Udruženje građana „Patria“ i Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE