3 pokazatelja da ste u lošoj vezi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  3 pokazatelja da ste u lošoj vezi

  Jedna od najtežih stvari koje treba priznati (sebi i drugima) jeste da se veza, koja je počela sjajno i koja je toliko obećavala, pretvorila u nešto loše. Kada započinjemo vezu, svet nam je “ružičast” i ignorišemo mane partnera. Zato su porodica i prijatelji bolji u predviđanju budućnosti naše veze nego što smo mi sami.

  Evo tri pokazatelja koji bi mogli da ukažu da će kraj veze vrlo brzo. O tome piše Keli Kembel, profesorka psihologije na fakultetu, i autorka sajta “Psychology Today”.

  1.Nemate ličnu slobodu

  Poenta veze nije kontrolisati svog partnera. Zdrava veza podrazumeva slobodu i poštovanje tuđih odluka. Svaka osoba je jedinstvena i najbolje veze su one u kojima se partneri osećaju ispunjeno.
  Ako partner kontroliše kako trošite svoj novac, sa kim se družite, kako se oblačite, ili bilo koju odluku, neka to bude veliko upozorenje. Ljudi koji kontrolišu svoje partnere nesigurni su oko svojih sposobnosti. Plaše se da će ih partneri ostaviti zbog nekog drugog ako budu imali slobodu.
  Sigurni partneri imaju samopouzdanja, znaju da ako ih partner napusti zbog nekog, to je zato što veza nije ni bila suđena.
  Ovo je teško prihvatiti isprva, ali na kraju, mnogo je bolje shvatiti realnost ranije nego kasnije.

  2. Pravilo 80/20

  Postoji pravilo 80/20 koje kaže da parovi u komunikaciji treba da pokažu 80 odsto pozitivne interakcije. Poenta je usredsrediti se na pozitivne interakcije, raditi na tome da veza bude što bolja, a ostalo ostaviti po strani. Ako stalno mislite o negativnim stvarima u vezi, to nije najzdravije ni za vas, ni za vašu vezu. Na dobrim odnosima se radi. Nije najmudrija strategija da čekate da se stvari same od sebe promene.

  3. Želite da ste sami kod kuće

  U lošoj ste vezi onda kada sebe zateknete da često želite da partnera nema u vašoj blizini. Počinjete da shvatate da bi život bio lakši i srećniji da nema njega ili nje. Kada ste u blizini jedno drugog, stvari postaju napete, svađe često iskrsavaju, i niste srećni.
  Nemojte ostati u toj vezi jer mislite da nećete naći nikog boljeg. Biti sam je mnogo bolje! Potrebno je hrabrosti da se prizna da se veza pretvorila u nešto loše, ali bićete iznenađeni koliko jaki i srećni možete da budete – sami.

  Život je suviše kratak da biste potrošili vreme na nekog ko nije dobar za vas. Vaše celokupno zdravlje povezano je sa partnerom; kada je veza sjajna, i vi se sjajno osećate! Ali, kada nešto nije kako treba u vezi, onda se to odražava i na vas. Svaka veza ima teške trenutke, ali ako se partner ne trudi oko vas, vreme je da idete dalje.

  Izvor: BIZLife/Psychology Today

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE