Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  3 načina da POVERENJE pridobijete GOVOROM TELA

  Vaše telo govori mnogo o vama, a na tom govoru zasnovane su mnoge studije i istraživanja. Način na koji se postavljate komunicira za vas drugima, a ukoliko želite da ostavite što bolji utisak i učinite da pridobijete poverenje drugih pogledajte savete Success-a i uskladite svoje pokrete sa svojim željama.

  Kada se rukujete:

  Koristite samo jednu ruku i držite je vertikalno. Korišćenje dve ruke može delovati kao drskost. Okretanje dlanova na dole i zadržavanje stiska smatraju se kao želja za dominacijom. Rukujte se dlan u dlan i stisnite tuđu šaku, ne jako i agresivno, već dovoljno čvrsto da ne delujete nezainteresovano. Nikada ne ostavljajte drugu ruku u džepu i osmehnite se iz srca. I obavezno, napravite kontakt očima. Naročito na samom početku rukovanja.

  Kada pričate ili slušate:

  Održavajte kontakt očima većinu vremena, ali ne sve vreme. Prvenstveno jer to može delovati veoma čudno ali takođe ljudi mogu steći utisak da glumite. Ne vrpoljite se dok vam neko priča, naročito pri ozbiljnim temama.

  Kada stojite ili sedite:

  Ukoliko razgovarate sa nekim stanite tačno nasprem njega plago nagnutog tela ka njemu. Ukoliko birate stolicu odaberite onu koja nije u potpunosti nasuprot njega. Na taj način osoba se neće osećati kao na sučeljavanju ili ispitivanju. Ovo je u muškom slučaju. Ukoliko sedate na razgovor sa ženom, sedite direktno preko puta nje. Za nju je prilazak sa strane napad na njen lični prostor i skrivena radnja.

   [preporucene_vesti ids=“262380, 260335, 114305″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE