Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  270.000 nezaposlenih građana BiH dobiće po 100 KM

  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dopunila je svoju raniju uredbu o pomoći stanovništvu zbog poskupljenja usled globalne inflacije i omogućena je isplata jednokratne novčane pomoći od po 100 konvertibilnih maraka i za nezaposlene osobe.

  Na sednici Vlade u Mostaru je precizirano da će pravo na jednokratnu novčanu naknadu pripasti i osobama koje su 31. augusta imale status nezaposlenih na biroima za zapošljavanje u FBiH.

  Za Fenu je premijer Federacije BiH Fadil Novalić potvrdio da je rast javnih prihoda u prvih šest meseci ove godine omogućio Vladi FBiH da dodatno interveniše i u korist nezaposlenih.

  „Poslednjih godina pokazali smo sposobnost da se prilagodimo svim vanrednim okolnostima i situacijama. Svesni učinka i neželjenih posledica inflacije koja je zahvatila ceo svet, doneli smo programe pomoći našim građanima najviše pogođenim poskupljenjima“, rekao je on.

  „Sve vreme pratimo situaciju u našoj zemlji i čujemo poruke građana. Odlukom o isplati jednokratne novčane pomoći za oko 270 hiljada nezaposlenih, broj građana koji su obuhvaćeni merama podrške Vlade Federacije je skoro milion“, izjavio je premijer Novalić.

  U saopštenju Vlade se navodi da je ovom dopunom omogućena isplata jednokratne novčane pomoći iz Federalnog budžeta od po 100 KM i za nezaposlene osobe u Federaciji, kao što je već ranije učinjeno i za više od 530 hiljada drugih građana.

  U avgustu je iz budžeta FBiH bilo isplate za penzionere, borce, osobe sa invaliditetom, civilne žrtve rata, socijalne kategorije koje primaju novčanu i drugu pomoć, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Klix

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE