Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  250 dinara za kilogram: Hoće li maline ostati neobrane?

  Predsednik Udruženja proizvođača malina „Vilamet“ iz Arilja Mileta Pilčević rekao je da će Skupština te asocijacije odlučiti da li će brati maline za okupnu cenu od 250 dinara za kilogram.

  Tu cenu su predstavnici nekoliko udruženja prihvatili na sastanku s ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Martinovićem.

  „Naše udruženje smatra da je ta cena od 250 dinara po kilogramu neisplativa i da ako ne bude veća da će se malinarstvo u Srbiji ugasiti. Konačnu odluku o tome doneće ovih dana sami proizvođači na Skupštini udruženja“, rekao je Pilčević za Betu posle sastanka.

  On je rekao da je tražio i da se ispita rad udruženja koja su prisustvovala sastanku i njihovo članstvo. To udruženje je ranije tražilo da otkupljivači plate početnu otkupnu cenu od 350 dinara po kilogramu.

  Ministarstvo poljoprivrede je ranije, odmah posle sastanka saopštilo da je postignut načelni dogovor u četiri tačke sa predstavnicima udruženja malinara i hladnjačara, a prva tačka je da početna otkupna cena maline iznosi 250 dinara po kilogramu.

  Postignut je, kako je navedeno i dogovor da podela dobiti proizvođača i hladnjačara bude u odnosu 60 prema 40 odsto od postignute izvozne cene, u korist proizvođača.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE