Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Automobili

    Do 2030. godine samo pet odsto automobila će se proizvoditi u Zapadnoj Evropi

    Međunarodna kompanija KPMG sprovela je istraživanje u automobilskoj industriji i ocenila da će do 2030. samo pet odsto automobila biti proizvedeno u Zapadnoj Evropi, što bi značilo pad proizvodnje sa sadašnjih 13,1 miliona na 5,4 miliona godišnje.

    Kako ova kompanija navodi, ozbiljnu pretnju Zapadnoj Evropi predstavlja seljenje proizvodnje u rastuća tržišta, kao i da su globalizacija i pojava Kine kao najznačajnijeg tržišta za prodaju automobila dovele do dramatične zavisnosti nekih autoproizvođača iz Zapadne Evrope.

    „Čak 76 odsto ispitanih direktora smatra da će do 2030. u Kini biti prodavano 40 odsto svih automobila na svetu. Projekcije pokazuju da će do 2030. prodaja automobila u Kini biti povećana za 10 miliona na 33 miliona vozila, ali će učešće na globalnom tržištu ostati na oko 30 odsto“, navodi se u saopštenju o rezultatima istraživanja u kojem je učestvovalo 953 direktora iz automobilskog sektora iz 42 zemlje.

    Kako se dodaje, 58 odsto ispitanih direktora je ocenilo da će tržišno učešće povećati BMW-u, koji je tako zamenio Tojotu (Toyota) na prvom mestu.

    Električni pionir Tesla napredovao je za tri mesta u odnosu na prošlu godinu, dok Volkswagen izmučen aferom Dizelgejt nije uspeo da ostane među prva tri.

    Najveći skok zabeležio je Dajmler (Daimler) koji je sa 16. pozicije u 2016. skočio na treće mesto u 2017. s obzirom da 52 odsto ispitanika veruje da će povećati tržišno učešće.

    Kako se navodi, više od polovine ispitanih direktora smatra da prva tradicionalna auto-tehnologija koja će nestati iz proizvodnih hala biti dizel motori.

    Izvor: Beta

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE