Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  11 neverovatnih trikova za uštedu novca

  Budući da je imajući u vidu poskupljenja, obezbediti hranu za sebe i porodicu sada značajna stavka i trošak, nije na odmet da pronađete načine za uštedu novca kada punite šoping kolica.

  Zaposleni koji rade u trgovinama daju trikove i savete za smanjenje i uštedu novca u trgovini mešovitom robom budući da znaju sve insajderske tajne trgovina, piše Eatthis., prenosi Poslovni dnevnik.

  Pogledajte cenu po gramaži

  Iako će vam možda trebati naočare ili da se skroz približite polici kako biste našli cenu po jedinici, Luis Corvera, viši pomoćnik upravnika u Smart & Final store 431 kaže da vam može pomoći da bolje razumete vrednost proizvoda.

  Ponekad najjeftinija cena nije i najbolja ponuda, pa  je savet da pogledate koliko je pakovanje u gramaži jer ćete time postići uštede.

  Market, namirnice (Pixels)

  Pekarske proizvode kupujte smrznute

  Ako niste preterano izbirljivi kada je u pitanju kasnonoćni unos šećera, možda ćete hteti da idete od pekare ili do odeljenja sa smrznutom hranom.

  Kao jedan korisnik Reddita i bivši zaposleni Costcoa ističe kako su zamrznuti kolačići, hleb, pecivo i druga roba znatno  jeftiniji od svežih vrsta iste kompanije. Kako kaže, kutija od 24 svežih kolačića košta 7,99 dolara, dok je kutija smrznutih od 180 34,99 dolara.

  Probajte pre nego što se odlučite da kupite

  Kao što je direktor marketinga za Trader Joe’s podelio u svom podcastu ‘Inside TJs’, većina trgovina će ispuniti vaš zahtev da proizvod probate, tako da ne morate bacati ni hranu, ni novac.

  Bez obzira gde kupujete, razmislite o tome da pitate na odeljenju delikatesa, pekare ili gotove hrane imaju li otvorene posude s proizvodima koje želite da kupite. Velike su šanse da će vam dati .

  Nemojte „padati“ na sniženja

  Trgovine mešovitom robom često skreću pažnju na proizvode koji se ne prodaju. To ima smisla jer ne žele izgubiti na svom ulaganju. Ponekad vam to ide u prilog- mogli biste otkriti novu stvar koju volite.

  Obratite pažnju na rasprodaje artikala koje često kupujete

  Većinu vremena kupci pretpostavljaju da je gotova stvar nakon što kupe neki artikl u trgovini i odnesu ga kući. Za mnoge trgovine to nije tačno. Zapravo, bivši menadžer u Costcou podelio je u temi na Redditu da ako proizvod krene u rasprodaju manje od 30 dana nakon što ste ga već kupili, oni će vam dati razliku novca, bez pitanja.

  Kupujte robnu marku trgovine

  Iako svako ima neke brendove koje preferira više od drugih, za osnovne potrepštine, Corvera kaže da je dobro da kupujte privatne robne marke u trgovinama. Bilo da je u pitanju trgovina Whole Foods, Trader Joe’s, Walmart, Target, Smart & Final ili bilo koja trgovina mešovitom robom, gotovo je uvek jeftinija.

  Ako vam se ne sviđa kupljeno, vratite 

  Predsednik kompanije Trader Joe’s rekao je za The New York Times da ako kupac nije oduševljen proizvodom, uvek ga može vratiti i dobiti ceo novac nazad.

  Odredite dan rasprodaje za vašu lokalnu trgovinu

  Kad sledeći put odete u svoju lokalnu trgovinu mešovitom robom, pitajte ih kojeg dana u u nedelji počinju i završavaju njihove akcije. Svaka će trgovina biti drugačija po tom pitanju, pa kad jednom otkrijete dane, možete tempirati šoping i kada ćete najviše uštedeti.

  Kupite ceo paket/karton

  Iako se to razlikuje ovisno o lokaciji, bivši zaposleni Whole Foodsa napominje da možete postići dogovor kupovinom  na veliko, čak i ako niste u trgovini na veliko.

  Umesto pakovanja od 12 komada, uzmite ceo karton. Na kraju biste mogli uštedeti i do 10%.

  Razumete politiku kupona

  Mnoge trgovine mešovitom robom prihvataju kupone, ali imaju ograničenje koliko ih možete primeniti na istu hranu. Ponekad prodajnoj ceni možete dodati kupon, a ponekad možete učiniti ono što Campbell naziva “slaganjem kupona”, gde koristite i kupon trgovine i kupon proizvođača.

  Krenite u kupovinu rano ujutro

  Jedan od trikova za najbolje razumevanje kako smanjiti potrošnju jeste razmišljanje o svakodnevnom životu zaposlenih. Budući da je manje ljudi u trgovinama rano ujutro, tada će zaposleni imati vremena i obaviti krugove po prodajnom mestu, pregledati zalihe i odrediti čemu će uskoro isteći rok trajanja.

  Ako slučajno budete u blizini u prvih nekoliko sati od otvaranja, bićete među prvima koji će te proizvode moći da kupe.

  Kako da uz pomoć GAUSOVE FORMULE uštedite novac za samo 25 dana?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Pixels, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE