Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  10.000 polazaka teretnih vozova iz Kine ka Evropi

  Broj ovogodišnjih polazaka teretnih vozova od Kine ka Evropi dostigao je u nedelju 10.000, deset dana ranije nego prošle godine, pokazuju podaci kompanije Čajna stejt rejlvej grup (Čajna rejlvej), prenosi kineska agencija Sinhua.

  Vozovi su ove godine prevezli 972.000 robnih jedinica ekvivalentnih dvadeset stopa (TEU), što je pet odsto više u odnosu na prošlu godinu, navodi Čajna rejlvej.

  Sa 82 linije, vozovi sada stižu do 200 gradova u 24 evropske zemlje, formirajući transportnu mrežu koja pokriva celu Evropu. Vozovi prevoze više od 50.000 vrsta roba koje se mogu podeliti u 53 kategorije, kao što su automobili i auto-delovi, odeća i modni dodaci, i drvni proizvodi.

  Kina ulaže prilične napore da poveća transportni kapacitet vozova tako što poboljšava domaće transportne kanale i koordinira unapređenja infrastrukture sa železnicama drugih zemalja.

  Prosečan dnevni obim tereta na istočnoj ruti teretnih vozova od Kine ka Evropi skočio je ove godine 41,3 odsto u odnosu na 2020. godinu, na zapadnim rutama zabeležen je rast od 20,7 odsto, a na centralnim od 15,2 odsto, navodi Sinhua.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE