Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zorana vs. Drobnjak: Bez poskupljanja putarine… do kraja godine

  Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak ne odustaje od zahteva da putarina poskupi, a danas se tim povodom oglasila i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

  Do kraja godine neće biti poskupljenja putarine u Srbiji, saopštila je ministarka građjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović navodeći da je bilo razgovora o uvođjenju putarine na magistralnim putevima za kamione, ali da odluka još nije doneta.

  Mihajlović je rekla za RTS da nije bilo razgovora o povećanju putarina, da zvanični predlog još nije upućen, kao i da odluku o putarini donose Vlada, Ministarstvo finansija i resorno ministarstvo.

  „Nismo još uvek dobili ni zvaničan predlog. Postoje različite želje Puteva Srbije u tom smislu, videćemo, aposolutno nije bila tema da do kraja ove godine pričamo o visini putarine i da povećavamo putarine“, kaže Mihajlovićeva.

  Kada je reč o plaćanju putarine na magistralnim putevima za kamione, ministarka ističe da je bilo dosta pritužbi meštana i gradjana.

  „Nije Srbija samo auto-put, Srbija su i regionalni putevi i ti teški kamioni koji njima prolaze, odnosno izbegavaju auto-put i neće da plaćaju putarinu, naravno da ih dosta oštećuju“, rekla je Mihajlović.

  Ona je kazala da je bilo dosta razgovora o tome, ali da odluke još nisu donete, jer se pre svega želi analiza.

  Na pitanje da li je tačan podatak da na taj način godišnje Srbija gubi izmedju 70 i 80 miliona evra, Mihajlović je navela da nije sigurna da je taj podatak potpuno tačan.

  „Nisam sigurna da je podatak potpuno tačan imajući u vidu da najveći broj kamiona, koji koriste regionalne puteve, pripadaju domaćim prevoznicima“, rekla je Mihajlović.

  „Ministarstvo saobraćaja nije ministarstvo puteva Srbije, nego ministarstvo Vlade Republike Srbije. Dakle, kada donosimo takve odluke, moramo da vidimo šta to znači za našu ekonomiju – imamo i domaće prevoznike, imamo i puteve Srbije, a imamo i naš bruto domaći proizvod“, naglasila je ministarka.

  Izvor: Beta/RTS

  Foto: Putevi Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE