Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Znanjem do posla Čačak

  Predstavljen Javni poziv za poslodavce projekta „Znanjem do posla”

  Javni poziv za poslodavce – Trening platforma za obuke na radnom mestu, u okviru osmogodišnjeg partnerskog projekta vlada Švajcarske i Srbije, „Znanjem do posla“ predstavljen je danas u Naučno tehnološkom parku u Čačku.

  Projekat „Znanjem do posla“ (E2E) stvara preduslove za brže zapošljavanje mladih, a u aprilu ove godine objavljen je četvrti po redu Javni poziv za poslodavce „Zaposleni po meri Vašeg biznisa“, za koji je izdvojeno 75 miliona dinara. Od 2016. godine ovaj projekat pomaže kompanijama da pronađu kvalifikovane zaposlene, a mladima da nađu dobar posao i do sada je obuke na radnom mestu prošlo 1.678 mladih, a više od 77 odsto mladih se odmah zaposlilo. U obukama su učestvovale 132 kompanije i 30 partnera iz javnog sektora i civilnog društva.

  „Kompanije koje žele da obuče mlade ljude mogu da se priključe projektu „Znanjem do posla“  i biće im pružena pomoć u izboru, obukama i zapošljavanju novih radnika. Projekat obezbeđuje finansijsku i tehničku podršku poslodavcima iz ciljanih lokacija za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje. Obuke su namenjene onima koji traže posao, sa posebnim naglaskom na mlade do 30 godina, ali ne isključujući ni druge potencijalne učesnike, naročito iz teško zapošlјivih grupa.

  Želimo da mladi učenjem kroz rad steknu veštine koje se traže na tržištu rada i koje će im pomoći da brže i lakše dođu do zaposlenja. Dosadašnja iskustva pokazuju da obuke donose odlične rezultate i za mlade koji sada imaju posao i za poslodavce koji imaju obezbeđene kvalitetne kadrove“, istakao je Boban Gledović, viši savetnik na projektu „Znanjem do posla“.

  Info danu i prezentaciji projekta prisustvovali su predstavnici kompanija iz Čačka , ali i  Mirjana Đoković, zamenica gradonačelnika Čačka. Grad Čačak je od 2020. godine uključen u ovaj projekat. Grad Čačak i projekat E2E potpisali su u oktobru 2020. godine sporazum o zajedničkoj podršci na podizanju zapošljivosti mladih kroz organizaciju obuka na radnom mestu kod poslodavaca sa teritorije Grada Čačka. Sprovedene obuke i zaposleni mladi pokazuju da model koji je projekat „Znanjem do posla“ pokrenuo, kao saradnju privatnog i javnog sektora, uz podršku civilnog društva, ima potencijal da zaživi širom zemlje.

  Cilj projekta „Znanjem do posla“ je povećanje zaposlenosti kroz zapošljavanje mladih i posredno brži, održivi i inkluzivni ekonomski razvoj Srbije. Misija projekta E2E je da podstakne, podrži i ponudi model trajne saradnje lokalnih samouprava, škola, organizacija civilnog društva i privrednih subjekata kako bi se mladima pružila mogućnost da nauče one veštine koje se traže na tržištu rada i tako lakše dođu do posla.

  Ovo je četvrti poziv objavljen u okviru E2E projekta, koji je podržala  Švajcarske,  čija je ukupna vrednost 28,7 miliona evra.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE