Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  zmije

  Prizor sa drveta ŠOKIRAO: Jezive fotografije iz beogradskog naselja (FOTO)

  Sa lepim vremenom stigla je i opasnost od različitih vrsta životinja koje visoke temperature, sunce i to što ih niko ne uznemirava iskoriste da nađu sebi mesto koje im najviše odgovara. 

  Međutim, ako je u pitanju očigledno i prometno mesto i ako su u pitanju gmizavci poput zmija, situacija može biti malo jeziva.

  U jednom beogradskom naselju, na drvetu ispred stambene kuće, čitalac BIZLife portala i, kako kaže za sebe, ljubitelj prirode, zabeležio je nesvakidašnji prizor.

  Nekoliko velikih zmija nastanilo se na visokom drvetu. Po proceni našeg čitaoca, u pitanju su tri odrasla smuka, dužine od 1,2 do 1,5 metara.

  Iako je prizor, moglo bi se tako reći, nesvakidašnji, činjenica je da se iza navedene kuće u pomenutom beogradskom naselju u čijem su dvorištu zmije nalazi travnjak i šume, što je prirodno staništve ovakvih gmizavaca.

  Na poziv Komunalnoj miliciji da se prijavi ovaj slučaj, meštanima je rečeno da je za to nadležna Zoohigijena. Ipak, rečeno im je i da oni tu „ne mogu ništa da urade, jer je to prirodno stanište zmija“ iako se nalaze u dvorištu jedne stambene kuće.

  Inače, smukovi nisu otrovne zmije. Za njih se čak smatra i da su korisne jer se hrane drugim gmizavcima koji su štetni. Ipak, postoji velika opasnost od pada gmizavaca u dvorištve u kom se deca igraju, što može izazvati posledice u vidu trauma.

  Photo: Mihailo Stoimenov

  zmije

  Photo: Mihailo Stoimenov

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva/Mihailo Stoimenov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE