Zloupotrebljeni podaci 87 miliona korisnika Fejsbuka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zloupotrebljeni podaci 87 miliona korisnika Fejsbuka

  Kompanija Kembridž analitika je možda na neprikladan način došla do podataka i do 87 miliona korisnika Fejsbuka, što je za 37 miliona više nego što je prethodno saopšteno, obelodanila je ta društvena mreža.

  Ta veća cifra bila je “zatrpana” u pretposlednjem poglavlju u postu direktora kancelarije za tehnologiju Fejsbuka Majka Šrepfera, koji je objavio u sredu, a u kojem je bilo novih informacija o izmenama koje je kompanija uvela u cilju bolje zaštite podataka korisnika.

  “Nismo dovoljno široko sagledali šta je naša odgovornost, a to je bila velika greška. Bila je to moja greška”, izjavio je Mark Zakerberg na konferenciji za novinare ubrzo pošto je post objavljen.

  Upitan da li je neko dobio otkaz posle izbijanja skandala s curenjem podataka, direktor Fejsbuka je rekao: “Ja sam stvorio ovo mesto, ja ga vodim, ja sam odgovoran za ono što se ovde događa. Radiću svoj posao najbolje što mogu da bismo nastavili dalje. Nemam nameru da bilo koga bacim pod autobus zbog grešaka koje sam ja napravio.”

  Zakerberg je govorio nedelju dana uoči njegovog saslušanja u Kongresu. On bi trebalo da bude saslušan u Komitetu Predstavničkog doma za energetiku i trgovinu u sredu, 11. aprila.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE