ZLATIBORSKA GONDOLA: Čajetina podnela zahtev, ali ima li država snage?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZLATIBORSKA GONDOLA: Čajetina podnela zahtev, ali ima li država snage?

  Opština Čajetina podnela je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju gondole na Zlatiboru, saopšteno je iz tog resora.

  Kako se navodi, Čajetina je posle “višemesečnih apela i upozorenja” tog ministarstva iskoristila mogućnost da se projekat izgradnje gondole radi po fazama i da se građevinska dozvola može izdati za svaku fazu gradnje, odnosno za one delove na kojima su rešena imovinska pitanja.

  “Ministarstvo navodi da su podnošenjem zahteva “neprijatnosti pošteđeni i građani koji će se odazvati pozivu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da u subotu počnu radove na izgradnji gondole, jer svaka gradnja bez građevinske dozvole predstavlja krivično delo”.

  Ministarstvo je zahvalilo predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću što “nije dozvolio da na Zlatiboru zavlada nezakonje” i navelo da “stoji na raspolaganju za svaku pomoć kako bismo zajedno izgradili jednu od najvećih gondola u Evropi”.

  Stamatović pita državu

  Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović upitao je državu Srbiju “zašto nema snage ili ne želi” da na osnovu Rešenja o utvrđenom javnom interesu Vlade Srbije, prenese zemljište toj opštini radi dobijanja dozvole za izgradnju celokupne trase gondole na Zlatiboru.

  Stamatović je u saopštenju naveo da opština Čajetina nije dobila građevinsku dozvolu za izgradnju gondole već da je “posle mnogo muke sa državnim institucijama, birokratijom i čekanja”, podnela zahtev za izgradnju poslednje stanice na Torniku.

  “Za to smo čekali papire i saglasnosti više od četiri meseca, iako je utvrđen javni interes i bez obzira na to što su u pitanju samo parcele u korisništvu republičkih javnih preduzeća”, naveo je Stamatović i ocenio da sam zahtev “ne znači i izdatu građevinsku dozvolu”.

  “Zahvaljujemo se ministarstvu, ministarki i njenim saradnicima na obaveštenju o procedurama koje odlično poznajemo. Ono što bi bilo bolje razjasniti i nama u opštini Čajetina, našim građanima i javnosti Srbije, jeste to zašto nije rešen status državne imovine na preostale četiri faze na trasi gondole”, piše u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Opština Čajetina

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE