Zlatibor ruši rekorde: Posećenost veća nego PRE KORONE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zlatibor ruši rekorde: Posećenost veća nego PRE KORONE

  Letnja turistička sezona na Zlatiboru bila je izuzetno uspešna, a prema statističkim podacima Turističke organizacije Zlatibor, tokom jula i avgusta broj ostvarenih noćenja na planini veći je čak 50 odsto u odnosu na isti period 2020. godine i 17 odsto veći u odnosu na promet u istim mesecima 2019. godine.

  Da je turizam Zlatibora uspešno prebrodio aktuelnu krizu dokazuje i ostvareni broj noćenja za prvih osam meseci tekuće godine, koji je za 41 odsto veći u odnosu na promet u 2020. godini, navode iz Turističke organizacije Zlatibor.

  Ostvareni broj noćenja u prvih osam meseci 2021. godine je za četiri odsto veći u odnosu na broj noćenja ostvaren u istom periodu 2019. godine.

  To je posebno ohrabrujuća činjenica ako se uzme u obzir da je 2019. godina po prometu bila rekordna i da je to period u kome turizam nije bio opterećen pandemijom koronavirusa, ukazuju iz Turističke organizacije.

  Dobra posećenost i povećanje turističkog prometa tokom tekuće godine najbolji su pokazatelj da se kvalitetnom uslugom i sadržajnom ponudom Zlatibor lako izborio sa krizom koju je u svetskom turizmu izazvala pandemija koronavirusa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Turistička organizacija Zlatibor

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE