Jasna poruka Brisela: Srbija zna cenu pogrešne strane

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jasna poruka Brisela: Srbija zna cenu pogrešne strane

  Srbija nije uverena da su sankcije protiv Rusije pravi odgovor u ovom trenutku, a mi jasno dajemo do znanja Srbiji koja će biti cena ako zemlja bude na pogrešnoj strani sukoba, izjavio je Mihael Zibert, generalni direktor u Evropskoj službi za spoljne poslove, zadužen za odnose sa Rusijom i istočnim partnerstvom.

  Ove navode je Zibert izneo na raspravi na Spoljnopolitčkom komitetu Evropskog parlamenta posvećenoj ratu u Ukrajini, odgovarajući na pitanje poslanika EP “koje će biti posledice po Srbiju zbog odbijanja da uvede sankcije Rusiji”.

  Srbija je, pored Belorusije, jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji. Kao zemlja kandidat za punopravno članstvo u EU, od nje se očekuje da uskladi spoljnu politiku sa evropskim politikama.

  Pritisak na Srbiju je ojačan u proteklim nedeljama kada je EU uvela niz restriktivnih mera proitv Rusije zbog agresije na Ukrajinu.

  Grupa zastupnika Evropskog Parlamenta je već zatražila od Evropske komisije privremeno zamrzavanje pregovora o pristupanju EU sa Vladom Srbije i uskraćivanje finansijske podrške.

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE