Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zeleno svetlo za ugovore sa šest kompanija o investicijama vrednim 7 mlrd. RSD

  Vlada Srbije dala je saglasnost za zaključivanje ugovora sa šest privrednih društava o investicionim projektima čija je ukupna vrednost ulaganja veća od sedam milijardi dinara.

  Na predlog Ministarstva privrede data je saglasnost za zaključivanje ugovora sa kompanijama Puratos Beograd, Yusei Machinery, Jugotex Production, Pionir Beograd, Haix Oprema i Stublina HBB Group Aranđelovac, saopštilo je Ministarstvo privrede.

  Ti investicioni projekti, kako je navedeno, doprineće otvaranju 1.180 radnih mesta u Kragujevcu, Nišu, Krupnju, Subotici, Vranju i Aranđelovcu.

  Ministar finansija Siniša Mali, koji je preuzeo ovlašćenja ministra privrede do izbora novog, rekao je da Ministarstvo privrede na ovaj način nastavlja državnu politiku privlačenja direktnih stranih investicija, kao i politiku podrške domaćih investicija.

  „Dobar je signal što investitori dalje šire svoje investicije, ulažu u nove projekte, i na taj način dodatno zapošljavaju ljude. Vredno radimo na privlačenju investitora i otvaranju fabrika i na taj način ne samo što zapošljavamo ljude, već i dovodimo najsavremeniju tehnologiju i našu privredu činimo konkurentnijom“, rekao je Mali.

  Ulaganja od 2,6 do 30 miliona evra

  Privredno društvo Puratos Beograd planira da kroz projekat opremanja novog proizvodnog pogona za proizvodnju margarina i drugih praškastih proizvoda u Kragujevcu do kraja 2024. godine uloži oko tri miliona evra i zaposli 30 novih radnika.

  Investicija Yusei Machinery odnosi se na otvaranje proizvodnog pogona za injekciono livenje i aluminizaciju plastičnih komponenti automobila u Nišu. U planu je da kraja 2026. godine investira 20,7 miliona evra i zaposli 280 radnika.

  Кompanija Jugotex Production u opštini Krupanj planira opremanje proizvodnog pogona namenjenog proizvodnji tekstilnih predmeta. Investicionim projektom će do kraja 2024. godine zaposliti 150 novih radnika i investirati oko 2,6 miliona evra.

  Кompanija Pionir će do kraja godine investirati 2,6 miliona evra u automatizaciju termotehničkih sistema u fabrici u Subotici u kojoj se i proizvodi najveći deo asortimana.

  Haix Oprema planira uspostavljanje proizvodnje obuće u Vranju, a zahvaljujući tome biće zaposlen 651 radnik na neodređeno vreme do kraja 2025. godine i investirano 2,8 miliona evra.

  Pored ulaganja u osnovna materijalna sredstva u proizvodnom sektoru, biće sprovedena i rekonstrukcija i dogradnje hotela „Šumadija“ u Aranđelovcu, a investitor je Stublina HBB Group. Кako je planirano, do kraja 2025. godine ta kompanija će u opštini Aranđelovac zaposliti 70 radnika i investirati 30 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo privrede.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot, pixabay, Beta, BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE