Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, IT

  Kako da ostanete zdravi kada sedite 8 sati?

  Sedenje ispred računara osam sati dnevno, pet dana u nedelji ima veliki uticaj na vaše zdravlje. Rad u kancelariji od devet do pet može biti stresan i iscrpljujuć, ali to ne znači da treba da zanemarite svoje zdravlje.

  Malim promenama na dnevnom nivou i novom rutinom lako možete da steknete dobre navike.

  Evo nekih saveta kako da ostanete zdravi:

  Doručkujte

  Ako započnete svoj dan zdravim doručkom, osećaćete se bolje tokom celog dana. Verovatno je primamljivo da uzmete kafu usput do kancelarije, eventualno neki kroasan, ali morate da isplanirate vreme za pravi doručak. Ako ne doručkujete redovno, osećaćete se umorno, bićete neraspoloženi i dekoncentrisani.

  Da biste bili zdravi, pijte dosta vode

  Ako ste žedni, osećaćete se umorno. Mnogi od nas često greše i žeđ zamenjuju glađu. Umesto što ćete posegnuti za kafom ili krofnom, probajte da pijete po čašu vode na svakih pola sata. Ako ste ipak gladni i nakon što ste popili vodu, jedite voće, orahe, bademe, lešnike…

  Sedite pravo

  Kada sedite po ceo dan vrlo je lako da iskrivite i vrat i kičmu. Ako vas često bole leđa i vrat, onda verovatno ne sedite lepo. Ekran treba da bude u nivou vaših očiju kako biste sedeli pravo.

  zdravi

  Kancelarija (unsplash)

  Da biste bili zdravi, krećite se

  Ako ste neko ko se ne pomera od stola ceo dan, onda će vas verovatno sve boleti nakon dužeg vremenskog perioda. Ako nemate vremena da odete do teretane posle posla, prošetajte kada pravite pauzu, izbegavajte lift, uvek idite stepenicama i ustanite s vremena na vreme, bar po užinu.

  Ručajte van kancelarije

  Lako vas zanese količina posla i onda preskočite ručak. Ali nemojte to da radite. Time što ćete izaći iz kancelarije i otići na ručak pravite i fizičku pauzu i pauzu za um. Veoma je važno da ne jedete za vašim stolom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Komentari

  • moler

   Svakih 20 minuta ustajte od stola i hodajte 1min po kancelariji ili stojite ako vas je blam. Stajanjem ćete uraditi dekompresiju kičmenih pršljenova.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE