Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog rastućih TROŠKOVA života, banka zaposlenima daje više od 1.000 EUR

  Britanska Lojds banka (Lloyds Bank) omogućiće za više od 64.000 zaposlenih jednokratnu isplatu od 1.000 funti kako bi im pomogla da se izbore usled rastućih troškova života u Velikoj Britaniji.

  Isplata koja bi trebalo da bude izvršena u avgustu dolazi nakon kampanje sindikata Unite, na godišnjem generalnom sastanku prošlog meseca.

  Lojds banka i važan korak

  Unite je rekao da je to „važan korak“ u promeni strukture plata u banci. U dopisu u koji uvid imao BBC, Lojds je naveo da će novac pomoći u nesigurnim ekonomskim vremenima.

  Inflacija, stopa po kojoj cene rastu, trenutno iznosi devet odsto, a očekuje se da će se dalje povećati kasnije ove godine.

  „Kolektivna akcija članova Unitea stavila je očajnički potreban novac u džepove osoblja na prvoj liniji fronta“, rekla je Šeron Grejem, generalni sekretar Unite.

  „Osoblje pozdravlja to što dobija bonus od 1.000 funti (oko 1.100 EUR), ali još je dug put do iskorenjivanja niske plate u jednom od najprofitabilnijih sektora privrede“, navode.

  Lojds banka je saopštila da očekuje da će biti nastavljeni pregovori o platama sa zaposlenima 2023. godine.

  Zvanični podaci su prošlog meseca pokazali da je bilo manje nezaposlenih nego slobodnih radnih mesta, prvi put od kada se evidencija vodi.

  Stope plata su se povećavale jer su preduzeća nastojala da zaposle i zadrže osoblje.

  Prošle nedelje, Morrisons je objavio da povećava plate za 80.000 svojih radnika. Rivalski lanci supermarketa Tesco, Sainsburi’s i Asda već su najavili povećanje plata ove godine.

  Život u Britaniji sve SKUPLJI: Inflacija najviša u poslednjih 30 godina

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE