Zbog kovid propusnica do sada KAŽNJENO 18 preduzetnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog kovid propusnica do sada KAŽNJENO 18 preduzetnika

  Pomoćnik ministra zdravlja Goran Stamenković izjavio je da sanitarni inspektori nastavljaju pojačanim tempom da rade nadzor kovid sertifikata i da neće biti tolerancije prema prekršiocima.

  On je za RTS rekao da je prošle nedelje izvršeno 24.000 nadzora, da su u fokusu ugostiteljski objekti a od večeras i kladionice.

  “Već su se ugostitelji organizovali, prihvatili svoje obaveze, i već je dosta vlasnika objekata zajedno sa zaposlenima otišlo na vakcinaciju. Time pokazuju odgovornost i svest prema svemu što nas ovih dana muči i zbog čega su inspektori danonoćno na terenu”, rekao je Stamenković.

  On je dodao da je danonoćno na terenu oko sto sanitarnih inspektora, a da je svoj doprinos dala i komunalna milicija.

  “Po nalogu ministra zdravlja i radne grupe za koordinaciju, nema tolerancije prema prekršiocima i svi inspektori su svesni svoje odgovornosti da moraju da izreknu mere i to već rade prethodnih dana”, rekao je Stamenković.

  Pomoćnik ministra dodao je da je uglavnom zabelažan nemar kovid redara, te da je 18 preduzetnika kažnjeno maksimalnim kaznama od 300 do 500 hiljada dinara, najviše u Novom Sadu, Somboru, Beogradu, Nišu, Valjevu i Šapcu, gde su inspektori pokazali da su svesni svoje odgovornosti.

  Stamenković je potvrdio da po uredbi vlade i kovid redar može da traži ličnu kartu građanima, kao i inspektori da provere sertifikate i ponovio da to nisu potvrde o vakcinaciji već sertifikati koji sadrže sve potrebne podatke.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE