Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto je plaćanje mobilnim telefonom najbezbednije?

  Plaćanje mobilnim telefonom je opcija za koju je trenutno zainteresovan svaki treći korisnik bankarskih usluga. S obzirom na to da, prema nekim istraživanjima, četvrtinu budnog vremena provodimo koristeći mobilne telefone, nije iznenađenje da upotreba mobilnih telefona u cilju plaćanja postaje sve popularnija u celom svetu.

  Osim toga, veliko interesovanje proističe iz toga što plaćanje mobilnim telefonom iskustvo kupovine čini jednostavnijim, bržim, lakšim i veoma sigurnim.

  Kako se predviđa, gotovinsko plaćanje, kao i plaćanja karticom, u budućnosti će u velikoj meri biti potisnuto. Razlog tome je upravo mogućnost da svoja plaćanja izvršite uređajem koji u svakom momentu imate kod sebe, svojim mobilnim telefonom.

  Plaćanje mobilnim telefonom – novac je UVEK KOD VAS

  To znači da, bez obzira gde i u koju svrhu vršite plaćanje, novac je uvek uz vas, siguran i sigurno digitalizovan.

  Ipak, ono što se posebno ističe jeste činjenica da ova opcija omogućava da jedino vi upravljate svojim novcem sa vašeg pametnog uređaja. To svodi na minimimu šansu da dođe do neprijatne situacije zbog krađe novčanika. Upravo je to ono što opciju plaćanja mobilnim telefonom izdvaja od gotovine ili platnih kartica.

  Tradicionalna studija o navikama i očekivanjima aktivnih korisnika kartica, Masterindex Srbija, pokazala je da su beskontaktna plaćanja platnim karticama i plaćanje mobilnim telefonom realnost za 81 odsto građana.

  Mastercartd kampanja: Na potrošenih 1.000 RSD, vraća se 1.000 RSD

  Želeći da podstakne korisnike da iskoriste prednosti koje plaćanje mobilnim telefonom nosi, kompanija Mastercard spremila je podsticajnu kampanju koja korisnicima  mobilnih novčanika u Srbiji na  1.000 potrošenih dinara vraća 1.000 dinara.

  Da bi se izvršilo plaćanje mobilnim telefonom, potrebno je da posedujete Mastercard karticu, da imate na svom mobilnom telefonu instaliranu aplikaciju banke koja pružu ovu vrstu uslugu, te da imate uključenu NFC opciju na telefonu, potom da unesete podatke sa kartice u aplikaciju ili odaberite oznaku “digitalizuj” koja, zahvaljujući naprednim tehnologijama tokenizacije, pretvara pametni telefon u mobilni novčanik.

  Kako da izvršite plaćanje mobilni telefonom?

  Plaćanje mobilnim telefonom se vrši prinošenjem mobilnog telefona u okviru koga se nalazi digitalizovana Mastercard kartica na POS terminal. To znači da ova opcija može da se iskoristi na svim prodajnim mestima gde je do sada postojala mogućnost beskontaktnog plaćanja platnom karticom.

  Potrebno je izvršiti tri ili više plaćanja mobilnim telefonom u okviru kog je digitalizovana Mastercard kartica, na prodajnom mestu bilo kog domaćeg trgovca u kumulativnom iznosu od minimum 1.000 dinara i u roku od 15 radnih dana od dana poslednje kupovine i plaćanja mobilnim novčanikom, dobiće od banke povraćaj iznosa od 1.000,00 dinara na svoj račun povezan sa Mastercard karticom.

  Ova kampanja traje od 1. Novembra, do 15 decembra 2021. godine..

  Bezbednost plaćanja mobilnim telefonom

  Opcija plaćanja mobilnim telefonom smatra se izuzetno bezbednom. Kako objašnjavaju iz banke, to je zato što se za autentifikaciju koristi biometrija. Ona podrazumeva prepoznavanje lica, otiska prista ili ukucavanje ličnog koda za otključavanje telefona.

  To znači da će ova opcija umnogome da smanji brigu koju sa sobom nosi fizičko nošenje novca ili platnih kartica. Upravo ovo je imperativ brzog života koji mnogi danas vode: što manje brige i što kraće procedure, a ova opcija omogućava baš to.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mastercard

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE