Kad se slože kockice - NJUJORK prevaziđe sva očekivanja (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kad se slože kockice – NJUJORK prevaziđe sva očekivanja (FOTO)

  Njujork je grad koji nikada ne spava, grad stotinu kultura i jezika, opuštenih i zanimljivih ljudi, gde svako ima posebnu priču. Atmosfera se u ovom gradu ne može opisati, ali se Ljubiša Egelja, izvršni direktor za marketing u Societe Generale banci, potrudio da nam prenese utiske iz Njujorka, grada koji je neiscrpna inspiracija i u kojem je snimljen veliki broj legendarnih filmova i spotova.

  Prvi utisci sa putovanja?

  Kako smo stigli predveče, požurili smo da se nađemo sa dragim prijateljima koji su u Njujorku lokalci. Vozili smo se preko čuvenog Bruklinskog mosta ka Menhetnu i još uvek nesvesni gde smo, sve nam je izgledalo kao da gledamo špicu neke američke serije, ali nismo krili uzbuđenje od pogleda na nebodere kojima smo se približavali.

  Kako ste se odlučili baš za tu destinaciju?

  Moram priznati da su mi mnogo draže zemlje trećeg sveta, ali je Njujork bio jedan od retkih urbanih destinacija na mojoj „bucket“ listi, a kako je i lepšoj polovini to bila želja kockice su se složile.

  Šta vam je ostavilo najjači utisak na putovanju?

  To što je NY prevazišao moja očekivanja. Nisam želeo da budem još jedan koji je video taj „centar sveta“ i sada kao dete prepričava doživljaje, ali teško mi je da odolim. Arhitektura, ulična umetnost, parkovi opkoljeni soliterima, „rooftops“, „Highline“, Dumbo, barovi u Vilijemsburgu, džez klubovi, Bruklin… previše je stvari, a siguran sam da smo samo “zagrebali”.

  Da li ste probali nešto novo što vam se dopalo ili nije?

  Imali smo veliki broj odličnih preporuka koje smo pratili, ali smo i koristili prilike da otkrivamo nova mesta i eksperimentišemo sa vrlo interesantnim food marketima gde dominira brza hrana. Bilo je tu odličnih restorana, ali je suština da Njujork nema karakterističnu kuhinju već je dostupno skoro sve.

  Da li biste ovakvo putovanje preporučili nekome i zašto?

  Teško mi je da Njujork uporedim sa bilo kojom drugom metropolom u kojoj sam bio. Toliko nacija, kultura, životnih stilova koji savršeno funkcionišu zajedno. Zato se od prvog momenta osećate dobrodošlim i jednakim sa svima njima, jer bez obzira koliko ste veliki put prešli zapravo ćete svojom različitošću upotpuniti jedinstvenu energiju kojom ova metropola odiše.

  Ovde možete videti fotografije sa ovog putovanja:

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE