Zašto je "fitnes" postao trend i kada su službena putovanja u pitanju?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto je “fitnes” postao trend i kada su službena putovanja u pitanju?

  Svima je poznat ovaj scenario: napravite plan ishrane, konačno ste redovni na treninzima, a onda se desi neko vanredno putovanje, najčešće zbog posla ili nečeg desetog i cela rutina vam se promeni. Ili bar imate dobar izgovor da je prekinete, zavisi sa koje strane gledate.

  U svetu gde su službena putovanja danas neizbežna i sve češća, postavlja se pitanje kako ostati fit kada posao poremeti vašu rutinu vežbanja?

  Kako Forbs piše, fitnes-fanatici poput Stiva Varsana (Steve Varsano), osnivača „The Jet Business“, provode mnogo vremena istražujući hotele koji imaju najbolje, najluksuznije teretane. A sve to u svrhu očuvanja rutine, dobrog zdravlja, balansirane ishrane i redovnog vežbanja.

  „Veoma je teško naći dobre teretane u hotelima, osim ako nisu hoteli sa 5 zvezdica. Čak i tada je vrlo teško da teretana zadovolji sve moje potrebe“, kaže Varsano za Forbs.

  Naravno, činjenica je da će putovanja ponekad da poremete vašu rutinu, ali bitno je da ne dozvolite da ona diktiraju vaš stil života. Tada se svi pomalo opuste sa kalorijama – kada je sve na račun firme.

  Bez obzira da li je u pitanju biznis ili zadovoljstvo, uvek rezervišite hotel sa dobrom teretanom.

  Putovanja ne bi trebalo da budu izgovor za sedentarni način života. Štaviše, putovanja su prilika da istražite nove načine vežbanja i razlog da se više krećete.

  Lusija Garsija-Muniz, PR hotela „The W“ rekla je za Forbs da danas postoji rastući trend što se fitnesa i velnesa generalno tiče, a sada se proširio i na hotele. Dodala je i da biznismeni sada imaju nove potrebe – pristup teretani 24h, najnovije sprave, čak i prilagođeni program za trening.

  Evo jednostavnih saveta kako da ostanete fit, ako vaš hotel nije adekvatno opremljen:

  1. Organizujte svoje sastanke u prirodi – hodajte i pričajte
  2. Neka vam šake posluže kao mera za količinu porcije
  3. Vežbanje u neopremljenoj teretani se ipak računa kao vežbanje.

  Izvor: Forbes

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE