Zaraženi episkop valjevski i dva popa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaraženi episkop valjevski i dva popa

  Kod episkopa valjevskog Milutina i dvojice drugih sveštenika te eparhije potvrđeno je prisustvo korona virusa i oni su u KBC Dr Dragiša Mišović, u Beogradu, saopštila je njihova eparhija.

  Episkop Milutin je korona virus dobio, piše u saopštenju, tako što je, kao “vredni pastir hodio i služio u svojoj eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu”.

  Kako je naglašeno, “nepobitne su činjenice” da eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze s pojavom virusa korona u Valjevu i da je eparhija preduzela mere za sprečavanje zaraze.

  U saopštenju piše da je “sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija o tome da je jedan od uzroka pojave virusa korona u Valjevu skorašnja poseta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj”.

  Međutim, piše eparhija, “nikakva delegacija, nikakvi sveštenici, nijedan vernik ili bilo koja osoba iz Italije ili bilo kog drugog kriznog područja na svetu nije u poslednje vreme bila u poseti eparhiji valjevskoj”, a ni episkop Milutin, kao ni svi sveštenici eparhije valjevske, “u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno krizno područje na svetu koje je zaraženo korona virusom”.

  U saopštenju je poručeno da će eparhija biri primorana da podnese krivične prijave ukoliko se nastavi “ova medijska hajka protiv eparhije valjevske i njenog eparhijskog arhijereja i sveštenstva”.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Bor Boranin

   Episkop valjevski i dva popa su pozitivni na korona virus. Debelo se ogrešili svevišnjem i on ih kažnjava. Šala na stranu, treba poštovati sve preporuke o zaštiti od korona virusa koje preporučuju zdravstveni delaoci. Kada je Bog bio nenadmašni i svevišnji ovo se nije moglo dogoditi. Sada kada su ga nadvladali kriminalci, lopovi i bezbožnici njegova zaštita narodu možda je nemoguća. Po ovom pitanju nije moguće moliti se svevišnjem nego čekati šta te snađe ili preskoči. Nama nije mogao da pomogne ni sveljudski i svebožni ΛV?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE