Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaposleno 95 novih mašinovođa (FOTO)

  Kompanija Srbija kargo primila je u stalni radni odnos 95 mašinovođa, među kojima je i jedna žena, a tim povodom je organizovana svečanost Upravnoj zgradi kompanije železnica.

  Ministarka Zorana Mihajlović istakla je na svečanosti da je ovo važan dan za Srbiju i da je dokaz da je država u prethodnom periodu napravila „dobre korake za železnicu“, kao i da je četiri milijarde evra uloženo u projekte koji se trenutno rade u toj oblasti.

  „Pred nama je još mnogo posla, ali vi ste dokaz da država ulaže u železnicu. Vi ćete raditi u novim lokomotivama koje su veoma vredne“, rekla je Mihajlović.

  U ime novozaposlenih mašinovođa prisutnima se obratila Jelena Žebeljanović, jedina žena među 95 mašinovođa, koja je istakla da potiče iz porodice mašinovođe i da je to odgovoran i zahtevan poziv prema kojem gaji ljubav od malih nogu.

  Ministarka i 95 novih mašinovođa (foto: MGSI)

  Izrazila nadu da će ona i njene kolege biti primer koji će inspirisati i druge mlade ljude da postanu deo „železničke porodice Srbije“.

  Ona i ostalih 94 mašinovođa su do zaposlenja došli nakon sprovedenog javnog konkursa za stručno osposobljavanje pripravnika. Prosek starosti trenutno zaposlenih mašinovođa je 43 godine, a sa prijemom novih biće 30 godina.

  Zajedno sa 86 mašinovođa koje su zaposlene prošle godine u Nišu, što je bilo prvo zapošljavanje novih mašinovođa posle 20 godina, ukupno je 181 mašinovođa zasnovao stalni radni odnos u kompaniji Srbija kargo od marta prošle godine do oktobra ove godine.

  Programom poslovanja predviđeno je da se putem javnog konkursa na obuku primi još 70 mašinovođa koji će biti primljeni u stalni radni odnos u 2019. godini.

  Izvor: RTS

  Foto: Zeleznice Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE