Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaposleni NIS-a zasadili u Pančevu 500 sadnica javora i platana

  U želji da doprinesu unapređenju zaštite životne sredine, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera kompanije, u saradnji sa JKP Zelenilo Pančevo zasadili su 500 stabala u Rafineriji nafte Pančevo i njenoj okolini.

  Reč je o sadnicama javorolisnog platana i srebrnolisnog javora visine oko 3,5 metara, vrednih pet miliona dinara, a novi drvoredi ukupne dužine gotovo 2,5 kilometra, osim što će ulepšati deo Pančeva u kom se nalazi rafinerija, blagotvoreno će uticati i na kvalitet vazduha u ovom gradu.

  U akciji sadnje drveća učestvovali su i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Grada Pančeva i JKP Zelenilo Pančevo.

  Ivana Hadži Stošić, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine, tom prilikom je istakla značaj ovakvih akcija i naglasila da kompanije na ovaj način učestvuju u ostvarenju jednog od nacionalnih prioriteta, a to je poboljšanje kvaliteta vazduha.

  „Sadnjom preko 500 stabala javora i platana, kompanija NIS je i ovoga puta pokazala društvenu i ekološku odgovornost, kao i to da im je zaštita životne sredine primarna u poslovanju. Kao što znate, ministarstvo je i ove godine raspisalo tri javna konkursa za podršku lokalnim samoupravama za projekte kojima je cilj poboljšanje kvaliteta vazduha, a sa gradom Pančevom potpisan je i ugovor za projekat pošumljavanja. Ove godine, zajedno sa kompanijom NIS u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici, zajedno“, podržali smo 29 projekata iz oblasti zaštite životne sredine“, istakla je Hadži Stošić.

  Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a je podsetio na uspešnu saradnju kompanije sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Gradom Pančevom i naglasio da će i u narednom periodu NIS nastaviti da ulaže u ekološke projekte.

  „Kompanija NIS je zajedno sa našim prijateljima iz Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Pančeva organizovala ovu ekološku akciju kojom prenosimo snažnu poruku – da je ekologija naš glavni cilj, da je zaštita životne sredine naše strateško opredeljenje i da naša kompanija od toga neće odustati“, istakao je Smirnov.

  Predrag Živković, član Gradskog veća za komunalne poslove grada Pančeva naveo je značaj dugogodišnje saradnje u okviru ekoloških i društveno odgovornih projekata sa kompanijom NIS.

  „Sa zadovoljstvom učestvujemo u akciji sadnje više od 500 stabala, za šta je NIS donirao sredstva. Ovo nije prvi put da kao grad učestvujemo u jednoj od akcija čiji je domaćin kompanija NIS, to smo činili i u prethodnom periodu, posebno kada su ekološke teme u pitanju, kada se radi o uređenju i čišćenju gradskog priobalja, tako da ćemo i u narednom periodu nastaviti da podržavamo svaku akciju koja ima društveno odgovoran karakter“, izjavio je Živković.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: NIS Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE