Osvežite enterijer zaobljenim linijama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  forma ideale sto

  Osvežite enterijer zaobljenim linijama

  U dizajnu enterijera već duže vreme su zastupljene stroge geometrijske forme i uglađene oštre ivice, ali vreme je za promenu.

  Od kružnih okretnih stolica do zakrivljenih sofa, ove sezone sve je u vezi sa prihvatanjem estetike oblijeg dizajna. S druge strane, isticanje oblina pomaže u omekšavanju izgleda ambijenata, a može i skrenuti pažnju na određenu oblast vašeg prostora koju želite da istaknete.

  Ukoliko tražite ideje kako da implementirate zaobljene linije u svoj dom, delimo sa vama neke zanimljive načine kako to možete da uradite.

  Kada je u pitanju dizajn nameštaja, nameštaj sa zaobljenim ivicama ima svoju istoriju, a sada se na velika vrata vraća kao trend u dizajnu enterijera. Trpezarijski sto T-TRIANGLE pravi je primer zaobljene geometrije koja će biti fokusna tačka u prostoru. Modernog je dizajna, a trougaoni oblik ploče unosi asimetriju u prostor i čini ga dinamičnim i atraktivnim. Praktičan je jer može stajati u prostoru i uz zid, a njegov dekor tamnog drveta lako se uklapa u skoro svaki enterijer. Sa njim se odlično slaže trpezarijska stolica C510, kao i trpezarijska klupa B510 koja može stajati ispod stola ukoliko se ne koristi.

  forma ideale sto

  forma ideale sto zaobljene linije

  Nameštaj zaobljenih ivica stvara osećaj prijatne estetike i udobnosti, a možete birati i manje komade nameštaja, poput taburea BRIŽ u tamnozelenom štofu, koji predstavlja izuzetan izbor dodatnog prostora za sedenje u modernim savremenim ambijentima.

  Odlična je kombinacija nameštaja zaobljenih ivica sa komadima ravnih linija, što će u prostor, pored mekoće, uneti i neophodnu dinamiku. Elipsasti oblik taburea omekšaće ravne ivice sofe, kao što je primer sa ležajem BOJANA u kombinaciji sa tabureom BRIŽ.

  U uskim i malim prostorijama, nameštaj zaobljenih ivica može doprineti osećaju vizuelne prostranosti, dok je u kompaktnim ambijentima savršeno rešenje za izbegavanje nezgodnih uglova. Ukoliko postoji mogućnost, najbolje se ističe kada je uparen sa elegantnim arhitektonskim lukovima, okruglim i zaobljenim prozorima i talasastim pregradama, jer se postiže objedinjenost ovakve teme u stilizaciji enterijera.

  forma ideale sofa

  forma ideale sofa zaobljene linije

  U većem životnom prostoru, zakrivljeni komad nameštaja može da napravi posebno privlačnu fokusnu tačku. Sjajan primer je dvosed CHATTO koji će ambijent učiniti dodatno atraktivnim. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da ga postavite tako da bude fokusna tačka ambijenta, a okružite ga pratećim akcentima, koji takođe mogu biti zaobljenih ivica. Neka i dekoracija bude zaobljenih ivica, poput okruglih ogledala na zidovima.

  Budite svakako slobodni da u domu primenite trend nameštaja zaobljenih ivica, koji će osvežiti ambijent i uneti novu energiju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Forma ideale

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE