Zanimljivosti nastale iz "KORONA" realnosti (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zanimljivosti nastale iz “KORONA” realnosti (FOTO)

  Pandemija koronavirusa je postala nova relnost i to više nije ništa novo, ali ono što ume podseti da je ova situacija ipak daleko od normalne, jeste kada nam iskoče neki detalji proistekli iz epidemioloških mera, koji mogu tu i tamo da iznenade ili izazovu smeh.

  Još na samom početku pandemije, na izlozima pojedinih trgovina čija delatnost nikad nije upućivala na to, pojavile su se reklame da uz svoje standardne artikle, imaju i sva potrebna dezinfekciona i zaštitna sredstva, neophodna za što bolju prevenciju zaraze koronavirusom.

  Tako je jedna prodavnica auto-delova u centru Beograda zadržala svoj prošireni portfolio, te je uz motorna ulja i ostale potrepštine za automobile, obezbedila stalnu policu i za alkohol, rukavice, asepsol i razne druge “anti-korona” dezinfekciono-zaštitne proizvode. Svakako i dalje neobično da ispod velikog natpisa “auto-delovi”, stoje čak četiri reklamice za razne maske…

  “Korona” realnost je u drugim uslugama, poput šalterskih službi ili prevoza, brzo promenila ambijent, pa su se između pružalaca i korisnika usluga našle providne zaštite, kao substitut za fizičku distancu koju je u nekim slučajevima nemoguće postići.

  Javni prevoz je upravo jedan od tipičnih primera za to, pa je skoro redovna pojava da je vozač “distanciran” od putnika nekim vidom providne zaštite, uglavnom plastike ili neke najlonske pregrade.

  Međutim, i takva rešenja nekad mogu da budu pomalo smešna, da ne kažemo neugledna, poput jednog kombija na minibus liniji kroz centar Beograda, na kojoj je kao “barijera” između vozača i putnika pomalo nespretno postavljen najlona za krečenje. Nema sumnje da štiti, ali zaista na prvi momenat izgleda kao da se u vozačevoj kabini odvijaju neki strukturni radovi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLIfe

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE