ZAMENA STOLARIJE: Potpisani ugovori sa predstavnicima lokalnih samouprava

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Subvencije-za-zamenu-stolarije

  ZAMENA STOLARIJE: Potpisani ugovori sa predstavnicima lokalnih samouprava

  U Kraljevu su potpisani i uručeni ugovori o dodeli sredstava lokalnim samoupravama za povećanje energetske efikasnosti, odnosno zamene stolarije.

  Poziv je trajao mesec dana, a interesovanje je bilo veliko. Sve kriterijume je ispunilo 67 lokalnih samouprava, a do sada je opredeljeno milijardu dinara, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i dodala da je danas važan dan za sve-za državu, gradove i opštine, kao isvako domaćinstvo, koje će moći da zameni stolariju, izolaciju, kotlove za grejanje.

  Ona je rekla da je to ujedno početak realizacije nacionalnog cilja smanjenja potrošnje električne i toplotne energije i prvi korak ka racionalnoj upotrebi energije, s obzirom na činjenicu da prosečno domaćinstvo u Srbiji troši 40 odsto više energije u odnosu na druge zemlje.

  Sledeći korak- javni pozivi za kompanije i građane

  Ona je rekla da sada slede pozivi za kompanije i građane.

  „Prvi javni poziv ide prema kompanijama koje će morati da ispune uslove, odnosno da garantuju cenu, rokove i kvalitet. Rok za poziv kompanijama koje raspisuju lokalne samouprave je 10. jul. Sledeći korak je poziv građanima koji su zainteresovani za ovaj projekat. Sve mora biti javno, dostupno i svi rokovi moraju biti poštovani“, istakla je ona.

  Prvi ugovori u avgustu, radovi u septembru

  Mihajlovićeva je izjavila da očekuje prve ugovore sa građanima u avgustu, a radove u septembru, kao da i će se obavljati kontrola procedura i radova, i najavila do kraja godine još jedan javni poziv.

  Čelnici Kraljeva, Užica, Medveđe, Boljevca, Sremske Mitrovice, Valjeva su se u ime svih lokalnih samouprava zahvalili na pomoći i podršci Ministarstvu u pripremi dokumentacije i početku realizacije projekta.

  Ambasador Švajcarske Urs Šmid istakao je važnost saradnje koja postoji i koja će se nastaviti u oblasti ekonomskog razvoja, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

  ZAMENA STOLARIJE: Spisak svih 67 gradova i opština koji daju subvencije

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE