Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ŽALE se profesori, ali ŽALI se i Mali

  Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je za CINS da je i ministar finansija Siniša Mali podneo žalbu na odluku FON, kojom mu je krajem oktobra izrečena javna osuda zbog neakademskog ponašanja prilikom pisanja doktorata.

  Ivanka Popović potvrdila je za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) da je Rektoratu podneto pet žalbi iz akademske zajednice. Žalbu su podneli profesor Dušan Teodorović, koji ju je podneo u ime grupe od preko 200 nastavnika i profesora, kao i Predrag Simonović, profesor sa Biološkog fakulteta.

  Podnete su i žalbe profesorki sa Geografskog fakulteta, Vesne Miletić Stepanović i Ljubice Rajković, kao i doktora Alekseja Tarasjeva sa Instituta za biološka istraživanja Siniša Stanković.

  Sve te žalbe su objedinjene u jednu koju je rektorka Popović, prema njenim rečima, predala Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu 8. novembra.

  Međutim, na odluku Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu se žalio i Siniša Mali.

  „Moram da kažem da su naknadno stigle i tri žalbe u ime kandidata. Njegova lična i dve od strane njegovih opunomoćenika“, otkriva za CINS rektorka.

  Popović nije mogla da nam kaže više o sadržaju žalbi koje su podnete. Ona je apelovala na javnost i medije da budu suzdržani dok se ne donese konačna odluka.

  „Verujte mi, svi želimo da se ova stvar završi zato što je ovo jedna situacija koja opterećuje Univerzitet, opterećuje javnost i važno je da to prevaziđemo i idemo dalje“, kaže ona.

  Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta bi trebalo do 22. novembra da donese odluku o spornom doktoratu ministra Malog.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Srbin

   Pa resenje se zna. Samo se ceka da Sinisa Mali proceni koliko mu vredi taj doktorat.

  • Dr Miggyy

   Gospodine ministre, najlakše se cepa tuđi (ukradeni) doktorat. Ako je doktorat napisan na 150 stranica, šta li si sa advokatima napisao u tekstu za odbranu u količini od čitavih 3000 stranica. Odakle ste to prepisali? Kampanja protiv plagijata se vodi pet godina, a tek koja se kampanja vodi protiv onih koji pošteno ukazuju na plagijat, to ne zna ni "dr" Mali, a uključeni su od vlade, predsednika i kompletna bulumenta na vlasti, te i oni koji ne znaju ni šta je doktorat. Oni su u većini i najgrlatiji, na žalost i nauke i razvoja društva, u celini.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE