Zakupcu PRETI ODUZIMANJE plaža oko Svetog Stefana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zakupcu PRETI ODUZIMANJE plaža oko Svetog Stefana

  Javno preduzeće Morsko dobro uputilo je kompaniji Adriatic properties, naturalizovanog Crnogorca Petrosa Statisa, opomenu pred raskid ugovora za zakup tri plaže, zapadne svetostefanske, Kraljeve i Kraljičine plaže, uvereni da će zakupac hotelskog kompleksa “Sveti Stefan-Miločer” otkloniti nepravilnosti, ali se i dogovoriti sa meštanima.

  U opomeni, u koju su Vijesti imale uvid, a koju potpisuju direktor Mladen Mikijelj i njegov pomoćnik Nikola Rađenović, taksativno je navedeno šta je sve Statisova kompanija prekršila, od nelegalnog postavljanja montažne kućice na rivi koja vode i do grad-hotela, ograde na Kraljičinoj plaži, ali i onemogućavanja korišćenja javnih površine i ne stavljanja u funkciju kupališta.

  Javno preduzeće je još davne 2007. dalo u višedecenijski zakup Statisovoj firmi tri najelitnije crnogorske plaže.

  Adriatic properties već je započeo sa ispravljanjem nedostataka, pa je tako pre dva dana sa rive uklonjena drvena montažna kućica. Komunalna inspekcija i policija opštine Budva je donela rešenje o uklanjaju na zahtev Morskog dobra, jer je Statisova kompanija postavila montažni objekat koji ne odgovara nameni, jer je dozvola data samo za bankomat, ali i objekat je postavljen na lokaciji koja ne odgovora onoj iz Programa privremenih objekata.

  Prethodni rukovodeći kadar JP Morskog dobro prethodnih godina aminovao je postavljanje ograde na Kraljičinoj plaži, ali i nelegalnih objekata, iako su na to u više navrata ukazivali meštani.

  Mikijelj u dopisu Statisovoj kompaniji navodi da javno preduzeće, od kada se on nalazi na čelu, nije garantovalo zatvaranje Kraljičine plaže za VIP goste.

  “Napominjemo da na sastanku koji je održan u prostorijama našeg preduzeća, ni jednom rečju ili radnjom nismo učinili to da vam garantujemo da se Kraljičina plaža može zatvarati kada su tu VIP gosti, već smo to ostavili da se dogovorite sa meštanima.”

  Napominjemo da standard koji ste pomenuli da im je garantovan u ugovoru zaključenim sa Vladom Crne Gore, kao de lux međunarodnom hotelu, a koji je navodno ugrožen, ako je ikad i postojao, više ne postoji, jer ste betonizacijom Miločerskog parka izgradnjom višespratnica na terenu uveli nove standarde, a ne vidimo što bi to neko mogao da ugrozi, a da to već nije urađeno ovakvim postupanjem, poručuju čelnici Morskog dobra.

  Izvor: Vijesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE