Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ana brnabić

  „Zakon NE DONOSIMO zbog investitora“

  Premijerka Ana Brnabić tvrdi da se zakon o eksproprijaciji ne donosi zbog investitora, već zbog kapitalnih projekata Vlade Srbije.

  U Skupštini Srbije poslanici postavljaju pitanja predstavnicima Vlade Srbije, kao što je to praksa svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, a prvo pitanje predsednici Vlade postavio je poslanik Vladan Glišić koji je upitao da li se Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakon o eksproprijaciji donosi kako bi Vlada napravila bolji privredni ambijent za strane investore i dodao da aktuelna Vlada ima – kako kaže – pogrešan koncept razvoja zemlje.

  Premijerka Brnabić je na to pitanje odgovorila da kada se stvara bolji ambijent za strane investitore, to znači da se stvara bolji ambijent i za domaće investitore. Ona je rekla da je promenom Zakona o investicijama izjednačen položaj stranih i domaćih investitora, čime je – kaže Brnabić – ispravljena nepravda.

  „Ne, ne donosimo zakone zbog investitora, nema nikakve veze sa njima. Zakon o referendumu moramo da donesemo da bismo ga uskladili sa Ustavom i trebalo je to da uradimo još 2009.godine, moramo da ga menjamo da bismo poštovali Ustav Republike Srbije. Zakon o eksproprijaciji nikakve veze nema sa investitorima, ima sa kapitalnim projektima koje sprovodi Vlada Srbije. To se tiče boljeg kvaliteta života građana, a ne ambijenta za investitore“, kaže Brnabić.

  Brnabić se osvrnula i na sastanak predsednika Srbije, Aleksandra Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i zahvalila je predsedniku Srbije za – kako je navela – fenomenalno ispregovaran dogovor o ceni gasa. Brnabić je podsetila da je ispregovarano da cena gasa ostane 270 dolara.

  „Uštedeli smo jedan nacionalni stadion, Bajatović skakao od sreće“

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE