Zahvaljujući programu NIS-a sistem video nadzora za Mašinsko-saobraćajnu školu Čačak

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zahvaljujući programu NIS-a sistem video nadzora za Mašinsko-saobraćajnu školu Čačak

  Karavan  NIS-ovog programa „Zajednici zajedno“ nastavlja da obilazi škole širom Srbije. U želji da svojim ulaganjem pospeši razvoj zajednice, ali i pruži podršku obrazovnom sistemu, kompanija NIS je Mašinsko-saobraćajnoj školi  Čačak u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“ obezbedila  sredstva u iznosu od  800.000 dinara.

  Ovim sredstvima nabavljen je  i ugrađen savremeni sistem video nadzora za školu, čime je omogućena veća bezbednost  učenika i zaposlenih, ali i podignuta  svest o značaju čuvanja školske imovine.

  Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka je istakao značaj saradnje grada i kompanije NIS u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

  „Saradnja NIS-a i Grada Čačka je započela 2013. godine i ovom prilikom se zahvaljujem kompaniji NIS što je odabrala Čačak i što već osam godina uzastopno izdvaja novac koji ulažemo u brojne projekte među kojima su bili uređenje parkova i ustanova kulture. Prošle godine deset škola je dobilo po 800.000 dinara koje su iskoristile za nabavku računarske opreme kao i video nadzora. U Mašinsko- saobraćajnoj školi konkretno, radi se o savremenom video nadzoru koji će značajno doprineti povećanju nivoa bezbednosti i đaka i profesora. Pored ove, NIS je u saradnji sa Gradom Čačkom uložio novac i u još jednu srednju školu, to je Tehnička škola, ali i još nekoliko gradskih škola – Filip Filipović, Ratko Mitrović, Sveti Sava i Tanasko Rajić, ali i dve seoske škole koje imaju više đaka, čime je pokazano da se jednako brine o školama i u gradskom i u seoskom području“, izjavio je Milić.

  Dušan Tomić, rukovodilac Sektora veleprodaje Čačak u kompaniji NIS je ovom prilikom izjavo da je ulaganje u zajednicu i mlade prioritet kompanije.

  „Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku kojoj je naša kompanija obezbedila sredstva za nabavku opreme za video nadzor što će sasvim sigurno doprineti bezbednosti zaposlenih i đaka. Fokus projekta „Zajednici zajedno“ je u protekloj godini bio bezbednost škola i digitalizacija nastavnih procesa, i u okviru celog projekta, od 114,5 miliona dinara, osam miliona je usmereno u grad Čačak, odnosno, sredstva su raspoređena na 10 osnovnih i srednjih škola sa ukupno 7.000 đaka. I u budućnosti, kompanija NIS će nastaviti da podržava Čačak kao i sve druge gradove i opštine koji su deo projekta“, istakao je Tomić.

  Mirko Lazović, direktor Mašinsko-saobrćajne škole je naveo da će novi video nadzor zahvaljujući donaciji NIS-a, poboljšati bezbednost učenika i nastavnika škole.

  „Veoma mi je drago što se promocija projekta „Zajednici zajedno“ obeležava baš u našoj školi. Mi smo prošle godine učestvovali u konkursu u cilju unapređenja vaspitno obrazovnog procesa, odnosno, unapređenja sistema video nadzora za našu školu koja ima tri odvojene zgrade, dvorište od preko 9.000 kvadratnih metara i poligon za obuku vožnje za naše učenike. Realizacijom ovog projekta postavili smo 24 savremene kamere na svim bitnim mestima u školi, a imajući u vidu veličinu prostora jasno je koliko će novi video nadzor doprineti bezbednosti kako đaka, tako i nastavnika.“

  Mašinsko-saobraćajnu školu Čačak  pohađa oko 1100 učenika, za koje se nastava realizuje u 4 fizički odvojena objekta. Ukupna površina zemljišta na kojem se nalazi škola obuhvata površinu od preko osam hiljada kvadratnih metara, u okviru koje se nalazi i školski poligon za obuku vožnje učenika, kao i  i otvoren  teren za različite sportove.

  Upravo zbog ovakve strukture objekta,  škola zahteva kvalitetan sistem video nadzora, jer je gotovo nemoguće na drugi način propratiti sve aktivnosti u školi koje se tiču bezbednosti učenika, nastavnika i imovine.

  Čačak deo je programa „Zajednici zajedno“ od 2013. godine i do danas je u Grad uloženo 64 miliona dinara, od kojih su realizovana 42 projekta.

  Samo tokom 2020. godine kompanija NIS  podržala je rad   10 osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Čačka, obezbedivši im  sredststva  u ukupnom iznosu od 8 miliona dinara za  potrebe unapređenja digitalizacije nastavnog procesa i bezbednosti dece u školama.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE