Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zavod za javno zdravlje spotom PRIZNAO da je vazduh zagađen, ali ima REŠENJE

  Beograd i zagađenje vazduha. Ove tri reči sada već idu neodvojivo jedna uz drugu. Glavni grad je poslednjih dana među najzagađenijima na svetu, a iz dana u dan, posebno u jutarnjim satima, prestonica je obavijena smogom. 

  Pored toga što je zagađenje vidljivo i golim okom, na to nas upozorava i Gradski zavod za javno zdravlje Beograda (GZZJZB) koji je emitovao spot u kojem se govori o ovom problemu koji godinama muči stanovnike glavnog grada.

  Naime, GZZJZ kaže da je u Beogradu povećano zagađenje vazduha, ali da život mora da se nastavi, te nam daje preporuke kako da uskladimo svoje navike i ostanemo što manje izloženi.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Eko Straža (@ekostraza)

  „Spoljne aktivnosti ćemo preusmeriti na zatvorene prostore, posebno škole, vrtiće i staračke domove. Odložićemo sve spoljne sportske aktivnosti, a u zatvorenom prostoru i automobilima ćemo klima uređaje preusmeriti na unutrašnju cirkulaciju“, naglašava se u spotu.

  Trenutni nivo zagađenosti vazduha u Beogradu (Beoeko Scrn)

  Trenutni nivo zagađenosti vazduha u Beogradu (Beoeko Scrn)

  Na snimak je reagovala i organizacija „Eko straža“ uz poruku: „Do pre godinu dana su negirali zagađenje i njegove posledice, sada su ih priznali, ali novi narativ je ‘zagađenja ima, ali moramo da naučimo da živimo sa njim'“, napisali su predstavnici na svom Instagram nalogu.

  Beograd u crvenom

  Beograd se juče nalazio u crvenoj zoni po zagađenju vazduha, a prethodnog jutra je bio među najzagađenijim gradovima na svetu.

  Prema podacima, Beograd je delio treću poziciju na listi najzagađenijih gradova na svetu sa Dubaijem, a ispred glavnog grada Srbije su samo Lahor i Nju Delhi.

  U gotovo svim delovima Beograda se mogla videti gusta magla, a sajtovi za merenje kvaliteta vazduha naveli su da je vazduh nezdrav usled uvećanog prisustva PM čestica od 2,5.

  Podaci Agencije za zaštitu životne sredine pokazuju da je vazduh bio zagađen i u Čačku, Zaječaru, Novom Pazaru i Velikim Crljenima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE