Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za sve koji su daleko od kuće – vazduh iz domovine u bocama od 30 USD (FOTO)

  U cilju suzbijanja epidemije koronavirusa mnoge države širom sveta zatvorile su svoje granice i ograničile putovanja, zbog čega se veliki broj ljudi ove godine našao daleko od svoje kuće.

  U Velikoj Britaniji je nova verzija koronavirusa koja se širi 70 odsto brže dovela do toga da je nekoliko zemalja sveta uvelo zabrane i ograničenja putovanja u tu zemlju. Tako je veliki broj državljana Velike Britanije ostao „zarobljen“ u inostranstvu i neće uskoro moći da se vrate u svoju državu.

  Međutim, britanski sajt za selidbe Moj prtljag (My Baggage) osmislio je poseban poklon za nostalgične putnike koji čeznu za domom.

  Kompanija prodaje boce „autentičnog“ vazduha iz Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske kako bi stanovnicima Ujedinjenog Kraljevstva u inostranstvu pružila miris doma.

  Za 25 funti (oko 33 dolara) kupac dobija vazduh u bočici od 500 mililitara sa čepom od plute.

  Pored četiri države Ujedinjenog Kraljevstva, kompanija takođe prima posebne zahteve za vazduh sa bilo koje druge lokacije u Velikoj Britaniji. Nedavno su ispunili želju jednog Velšanina koji je želeo da dobije vazduh iz planinske regije Snowdonia u severozapadnom Velsu.

  Takođe su dostupne i bočice sa vazduhom iz londonskog metroa ili prodavnice Fish and chips-a.

  Miris doma

  Tim kompanije Moj prtljag, koji se bavi međunarodnim selidbama za građane Velike Britanije, kaže da su bili inspirisani za lansiranje flaširanog vazduha nakon sprovođenja istraživanja koje je čulo mirisa povezalo sa emotivnim uspomenama.

  „Želeli smo da pomognemo da se stanovnici Velike Britanije koji žive u inostranstvu ponovo povežu sa domom i iz objavljenog istraživanja znamo da naše čulo mirisa efikasno budi uspomene“, kaže PR kompanije.

  „Time što omogućavamo kupcima da duboko udahnu vazduh iz svoje zemlje, nadamo se da ćemo ublažiti nostalgiju i pomoći im da se bolje prilagode u svom novom životu, ma gde to bilo“.

  Prema podacima kompanije, većina porudžbina dolazi od onih koji boce kupuju kao poklone prijateljima ili porodici koja živi u inostranstvu.

  Lansiranje vazduha u bocama u Velikoj Britaniji dolazi tokom četiri godine nakon što je kompanija za proizvodnju vazduha Aethaer počela da prodaje flaše od 580 ml britanskog vazduha kupcima iz zagađenih kineskih gradova poput Pekinga i Šangaja za 115 dolara.

  U međuvremenu, kanadska kompanija Vitality Air kineskim kupcima nudi kanistere svežeg planinskog vazduha po ceni od 52,99 dolara za pakovanje dve boce od 8 litara, dok švajcarska kompanija Swissbreeze prodaje vazduh iz planinskih regiona ove zemlje ispod 20 dolara za bocu od 8 litara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE