Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za srpsku FABRIKU AVIONA od Palme zemljište GRATIS

  Srpska industrija lakih aviona (Sila) „Aero East Europe“ počeće u martu gradnju fabrike u Jagodini, najavio je vlasnik i direktor ove firme Milorad Matić.

  Avioni „Sila“ imaju 1.300 kubika, sto konjskih snaga, postižu brzinu od 210 do 220 kilometara na sat, troše 12 do 18 litara bezolovnog benzina po satu letenja, u vazduhu mogu ostati pet sati, a cena im je od 55.000 evra pa naviše.

  Fabrika će se graditi na placu površine 1,14 hektara građevinskog zemljišta u javnoj svojini, koje je Skupština grada, bez naknade, neposrednom pogodbom, prenela na investitora.

  „Investitor je u obavezi da izgradi objekat sa pratećim sadržajem u skladu sa vrstom delatnosti koju obavlja, ukupne površine 5.000 kvadartnih metara“, stoji u odluci Skupštine grada.

  Precizirano je i da fabrika mora biti završena za dve godine, da na početku treba da zaposli najmanje 50 radnika sa teritorije Jagodine, a 100 do 150 u naredne tri godine, kao i da ta radna mesta budu sačuvana najmanje pet godina.

  Fabrika će se graditi na Štipljanskom putu uz sadašnji Sportski aerodrom, registrovan 2010. godine kao letilište, a pista će biti najzahtevnija za izgradnju, ocenio je Matić.

  Reč je o jednomotornim lakim avionima, metalne strukture, namenjenih pilotskim akademijama za obuku pilota, službama hitne medicinske pomoći, biznismenima, školama letenja, avio-taksi službama, objasnio je Matić.

  Zahvaljujući konkurentnim cenama i visokom kvalitetu, firma je do sada, iz fabrike u Jagodini i ranije u Kraljevu, isporučila 165 ovakvih aviona kupcima u zamljama Evropske unije i SAD. Poseduje sertifikate Nemačke, Italije, SAD, Francuske, Švedske, a potpisan je ugovor i sa kupcem iz Indije, objasnio je Matić.

  Izvor: B92, Tanjug

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE