Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „ZA RAZLIKU od mnogih, Srbija ima koga da ZAPOSLI u bolnicama“

  Klinički centar Vojvodine će zaposliti medicinare koji će kroz nekoliko meseci početi da rade u Kovid bolnici na Mišeluku, koja bi posle završetka epidemije trebalo da postane Gradska bolnica, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

  Lončar kaže da Vojvodina i Novi Sad imaju dovoljno medicinara koje mogu da zaposle u zdravstvenim ustanovama čija je gradnja u toku, kao što su Kovid bolnica na Mišeluku, novi blokovi Kliničkog centra Vojvodina i Kamenica 3.

  On je precizirao da će za bolnicu na Mišeluku osoblje biti zaposleno i obučavano u KCV narednih meseci.

  Lončar je dodao da za razliku od mnogih drugih država Srbija ima koga da zaposli da radi u medicinskim ustanovama i da ima dovoljno školovanog kadra. Nova Kovid bolnica bi trebalo da počne da radi 1. septembra.

  Jeftini stanovi za zdravstvene radnike

  Lončar kaže i da se razmišlja o tome da se medicinarima omogući da kupuju stanove u okviru već započetog projekta izgradnje jeftinih stanova za radnike službe bezbednosti.

  Radi se o stanovima čiji se kvadrat prodaje po ceni od 500 evra uz otplatu i do 30 godina.

  „Premijerka mi je rekla da mogu da kažem da se najozbiljnije razmišlja o tome da zdrastveni radnici uđu u kategoriju ljudi koji će moći da dobiju te stanove, kao što to mogu pripadnici službe bezbednosti.“

  Ovo je jedna odlična i prelepa vest, koja će omogućiti još više razloga našim sestrama i lekarima da ostanu u Srbiji, kaže Lončar.

  On je dodao da se sa radnim mestima, većim platama, mogućnošću specijalizacije i kupovinom povoljnih stanova, kao i drugim ulaganjima u zdravstvo radi na tome da se mladi zadrže u Srbiji.

  Izvor: 021

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE