Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za parcele na liniji metroa do sada isplaćeno 1,2 mlrd. RSD

  Na obuhvatu lokacije za depo metroa bilo je neophodno rešiti imovinsko-pravne odnose, i upisati javnu svojinu na 72 hektara. Na oko 80 odsto tih površina upisana je javna svojina grada.

  Vlasnicima je do sada isplaćena naknada od 1,2 milijarde dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

  „Od 749 katastarskih parcela potrebnih za izgradnju depoa do sada je javna svojina upisana na 645. U pripremi je isplata još 300 miliona dinara, a tokom 2022. godine planirana je isplata još 1,4 milijarde dinara“, rekao je Goran Vesić.

  Izgradnja metroa započela je, podseća Beoinfo, krajem prošle godine nasipanjem terena na Makiškom polju.

  „Do sada je završeno uređenje podtla na površini od tri hektara, a na još devet hektara zemljišta u toku je raščišćavanje terena“, rekao je Vesić.

  Kako je precizirao, na 2,2 hektara završena je izrada nasipa i na više od pola hektara nasut drobljeni kamen.

  Prema njegovim rečima, u međuvremenu je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potpisala ugovor za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica i hidrotehničke infrastrukture u funkciji metroa.

  Ukupna dužina ovih saobraćajnica je oko šest kilometara i povezaće ulice Endija Vorhola i Bore Stankovića sa petljom na Savskoj magistrali.

  „Osim saobraćajnica, projektuju se primarni kolektori i za atmosferske vode ukupne dužine od 6,5 kilometara, kao i preko pet kilometara kolektora koji će prečišćene atmosferske vode odvesti sa lokacije Makiškog polja“, istakao je Vesić.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE