ZA MAME: Kako da dostignete novogodišnji fitnes izazov pored svih obaveza?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZA MAME: Kako da dostignete novogodišnji fitnes izazov pored svih obaveza?

  Sara Hejli, stružnjak za vežbanje i sertifikovani trener i instruktor u SAD-u, pomaže mamama da budu motivisane i inspirisane i da steknu zdrave navike kako pre i tokom trudnoće, tako i posle, kada u prvom planu budu deca. Pošto je i sama majka, Sara se trudi da kroz svoje iskustvo nauči druge mame da otkriju ono što ih zanima i mimo roditeljstva.

  Jedna od stvari koje preporučuje majkama jeste da obavezno zapišu svoje novogodišnje ciljeva koji se, ovog puta, tiču treninga.

  [preporucene_vesti ids=”334601,346263″]

  Treba postaviti ciljeve tako da ne žrtvujete ono što volite. Evo nekih uopštenih saveta koje Sara rado deli sa mamama:

  Probudite se rano

  Rano buđenje generalno teško pada mnogim ljudima, ne samo majkama. Ali to je ono što vam je potrebno kako biste sve stigli tokom dana. Ako ste od onih mama koje pričaju da nemaju vremena za vežbanje, pa… moraćete da pronađete to vreme tako što ćete „ukrasti“ sat, dva ujutru od spavanja. Takođe, bitno je  da odete na spavanje ranije. To ne znači da morate da legnete u 20.00h. Pola sata ranije od uobičajenog ritma je sasvim u redu.

  Vežbajte bolje a manje vremena utrošite

  Kako da postignete ovo? Morate da motivišete sami sebe. Ako „pogurate“ sebe da vežbate sa težim tegovima ili trčite brže, brže ćete i sagoreti veći broj kalorija. Kada imate manje vremena, fokus vam je bolji, jer znate da nemate sate i sate i ne možete da se “razvlačite”.

  Bolje išta nego ništa

  Ovo treba da postane vaša filozofija vežbanja. Ako baš ne možete da nađete vremena za pravi trening, probajte bar da za vežbe odvojite nekoliko minuta u toku dana.

  Napravite listu prioriteta

  Ovo nije tako lak korak, jer zahteva od vas da budete vrlo iskreni. Napravite listu prioriteta –  5 do 10 stvari u vašem životu koje su vam trenutno vrlo važne. Ako fitnes i napredak nisu među ovim prioritetima, to može biti odgovor na vaše pitanje zašto nemate vremena za vežbanje. I to je sasvim u redu. Možda u nekom drugom periodu života trening ipak postane prioritet.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE