Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za Linglong ČETIRI PUTA više novca nego za zrenjaninski vodovod

  Na sednici zrenjaninske Skupštine grada odlučeno je da se iz budžeta finansira izgradnja nedostajuće infrastrukture za Linglong.

  Na dnevnom redu sednice bilo je samo davanje saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JKP Vodovod i kanalizacija, a u okviru toga odlučano je da se iz budžeta plati vodna infrastruktura, odnosno pijaća voda i fekalna i atmosferska kanalizacija.

  Kako se u skupštinskom materijalu navodi, za komunalno opremanje radne zone „Jugoistok“ u kojoj se nalazi Linglong planirano je izdvajanje 448.200.000 dinara.

  Ovo je inače identična suma koju je grad u aprilu dobio iz republičke kase za „izvršavanje obaveza koje mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti“.

  Sredstva su iz republičkog budžeta preneta Zrenjaninu iz programa realizacije infrastrukturnih projekata od značaja za Republiku Srbiju.

  Za subvencije za Vodovod, predviđena je četiri puta manja suma nego za komunalno opremanje radne zone u kojoj će poslovati Linglong, piše portal 021.rs.

  Zrenjaninska fabrika guma kineskog investitora, dobila je već u više navrata, pomoć države i grada. U oktobru prošle godine kompaniji je na ime državne pomoći opredeljeno 75.823.900 evra.

  Linglong je dobio i besplatno zemljište od 96 hektara, čija vrednost iznosi oko 7,5 miliona. Čak i je opštinski put koji prolazi kroz radnu zonu „Jugoistok“ dobio naziv „Avenija Linglong“.

  Izvor: 021

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zrenjaninac

   I koliko su mina za tolke novce izvadili iz "minskog polja" koje je bilo najplodnija poljoprivredno zemljište. Kolko će ih tek "izvaditi" iz onih silnih hektara koje poklanjaju Tenisu za najveću svinjarsku farmu? A zdravu česmovaču još ne puštaju iz novosagrađene fabrike vode. Valjda čelnici očekuju da se svi potrujemo pre nego što proradi Linlong na formalin i čađ, Fabrika sintetičkog kaučuka i svinjarska farma na samo par kilometara od grada i zaštićenog rezervata prirode Carska Bara,

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE