Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask, X

  Ilon Mask: Korisnici društvene mreže X će možda plaćati pristup

  Ilon Mask je sugerisao da će svi korisnici društvene mreže X, koja se ranije zvala Twitter, možda morati da plate za pristup platformi.

  U razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahom, milijarder je rekao da je sistem plaćanja jedini način da se suprotstavi botovima.

  „Prelazimo na malu mesečnu uplatu za korišćenje sistema“, rekao je izvršni direktor Tesle i SpaceX-a.

  Nejasno je da li je ovo bio samo neobičan komentar ili signal velikih planova koji tek treba da budu objavljeni.

  Ilon Mask je dugo govorio da njegovo rešenje za uklanjanje botova i lažnih naloga na platformi društvenih medija podrazumeva naplatu verifikacije.

  Otkako je prošle godine preuzeo Tviter, nastojao je da podstakne korisnike da plate za poboljšanu uslugu, koja se sada zove X Premium. Ovo je urađeno tako što je pretplatnicima dato više funkcija, kao što su duži postovi i povećana vidljivost na platformi. Međutim, korisnici trenutno i dalje mogu besplatno da koriste X.

  Tviter (Unsplash)

  Tviter (Unsplash)

  Cena za X

  Iako postoji jasan finansijski interes da kompanija naplaćuje korisnicima, Ilon Mask je insistirao na tome da je privlačenje ljudi da plate za uslugu usmereno na borbu protiv botova.

  „Bot košta delić penija. Ali ako neko čak mora da plati nekoliko dolara ili neki manji iznos, efektivni trošak za botove je veoma visok“, rekao je on.

  X Premium trenutno košta 8 dolara mesečno u SAD. Cena se razlikuje u zavisnosti od toga u kojoj se zemlji nalazi pretplatnik. Najbogatiji čovek na svetu rekao je da sada traži jeftinije opcije za korisnike.

  „Zapravo ćemo smisliti niže cene. Tako da samo želimo da to bude mala suma novca. Ovo je duža diskusija, ali po mom mišljenju, ovo je zapravo jedina odbrana od ogromnih armija botova“, istakao je.

  Međutim, postoji rizik da naplatom za korišćenje mreže X može da izgubi veliki deo svojih korisnika, piše BBC. To bi zauzvrat moglo da smanji prihode od reklama, koji trenutno čine ogromnu većinu prihoda kompanije.

  Tviter, X

  Tviter, X (Unsplash)

  Antisemitizam

  Mask se u razgovoru sa izraelskim premijerom takođe dotakao antisemitizma na platformi X. Platformu je optužila grupa Anti-Defamation League (ADL) da ne čini dovoljno da zaustavi antisemitski sadržaj.

  Organizacija je u saopštenju navela da je Mask u „savezu i da podiže“ antisemite. Ranije ovog meseca je rekao da će kompanija tužiti ADL.

  U razgovoru sa Netanjahom, Ilon je ponovio da je ,,protiv antisemitizma“.

  Netanjahu je prihvatio da je ravnoteža između slobode govora i moderiranja sadržaja izazov, ali je pozvao Maska da uspostavi pravi balans.

  „Nadam se da ćete u okviru Prvog amandmana pronaći sposobnost da zaustavite ne samo antisemitizam, već i svaku kolektivnu mržnju prema ljudima koju antisemitizam predstavlja“, rekao je on.

  „Znam da ste posvećeni tome“, dodao je Netanjahu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE