Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz air

  Wizz Air proslavlja isporuku 170. aviona Airbus

  Wizz Air, najodrživija avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi proslavlja isporuku 170. aviona Airbus, koji će podržavati poslovanje na Međunarodnom aerodromu u Kataniji.

  Wizz Air ima flotu ultramodernih aviona porodice Airbus A320, a dolaskom novog A321neo ova avio-kompanija jača svoju poziciju najvećeg operatora ovog tipa aviona u Evropi. Novi Airbus A321neo koji se pridružuje Wizz Airovoj floti se odlikuje najnovijim tehnologijama u vazduhoplovstvu i nudi značajne ekološke prednosti, kao što su smanjenje otiska buke za skoro 50 odsto, potrošnje goriva za 20 i emisija azotnih oksida za 50 odsto. Wizz Airova ultramoderna i efikasna flota je jedna od najmlađih na svetu, prosečne starosti 4,6 godina.

  Wizz Air je ponosan što ima najniže emisije CO₂ po putniku na pređeni kilometar u Evropi i posvećen je daljem smanjenju ovih emisija za 25 odsto do 2030. godine. Wizz Air ima najveću pojedinačnu porudžbinu na svetu od preko 370 najmodernijih aviona Airbus, koji će ovoj avio-kompaniji pomoći da ispuni svoje ciljeve u oblasti održivosti.

  „Trenutno smo najveći operator aviona tipa A321neo u Evropi. Naša velika porudžbina aviona će podstaći i razvoj i brzu obnovu flote, čime će Wizz Airovi avioni ostati u proseku među najmlađima od svih velikih avio-kompanija. S obzirom da se nastavlja isporuka novih aviona Wizz Airu, više putnika nego ikada ranije će moći da putuje u okviru naše mreže do nekih od najuzbudljivijih destinacija“, izjavio je  Ovejn Džons, direktor razvoja u Wizz Airu.


  Wizz Air, najodrživija evropska ultraniskotarifna avio-kompanija sa najvećom stopom rasta, ima flotu od 170 aviona tipa Airbus A320 i A321. Tim posvećenih profesionalaca u oblasti vazduhoplovstva nudi kvalitetnu uslugu po veoma niskim cenama karata, što je Wizz Air učinilo omiljenim izborom 27,1 miliona putnika u finansijskoj godini zaključno sa 31. martom 2022. Wizz Air je član Londonske berze pod oznakom WIZZ. Kompanija je nedavno ušla među deset najbezbednijih avio-kompanija na svetu po izboru airlineratings.com, jedine svetske rejting agencije u oblasti bezbednosti i proizvoda, i osvojila Nagradu za najbolju avio-kompaniju u 2020. godini koju dodeljuje ATW i koja predstavlja najviše priznanje za jednu avio-kompaniju ili pojedinca koji su se istakli po izuzetnim rezultatima na polju učinka, inovacijama i kvalitetu usluga.“

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE