Wizz air osvojio nagradu za najmlađu evropsku flotu aviona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz air osvojio nagradu za najmlađu evropsku flotu aviona

  Wizz Air je potvrdio da je dobio nagradu kompanije ch-aviation za najmlađu evropsku i treću najmlađu svetsku flotu aviona u kategoriji avio-kompanija sa 100 ili više aviona u svojoj floti.

  Wizz Air sa ponosom ističe da je prosečna starost njegove flote samo 5 godina (5,2 godine u vreme odlučivanja o nagradama). Ova avio-kompanija ima jednu od najmlađih flota na svetu koja se trenutno sastoji od 149 aviona modela Airbus A320/1/neo, uz prosečnu starost ispod proseka za sektor (oko 10 godina). Prosečna starost aviona Wizz Aira će nastaviti da se smanjuje na 3,6 godina do 2024, a zatim i na 3,2 godine do 2026. godine, što dodatno potvrđuje stalnu posvećenoj održivosti ove avio-kompanije.

  Nagrada za najmlađu flotu aviona koju dodeljuje kompanija ch-aviation za cilj ima da oda priznanje avio-kompanijama i kompanijama za iznajmljivanje aviona širom sveta koje imaju mlade i efikasne avione. Održavanje moderne flote i ponude zahvaljujući novoj generaciji aviona znatno doprinosi smanjenju CO₂ u vazduhoplovnoj industriji i pomaže da se ostvari veća efikasnost goriva. Ovo predstavlja veliki korak napred za održivost i firma ch-aviation je odlučila da nagradi avio-kompanije sa najboljim učinkom koje zaslužuju ovakvo priznanje.

  Da bi utvrdio koje avio-kompanije trenutno posluju i koje kompanije za iznajmljivanje aviona imaju najmlađu flotu aviona, ch-aviation vodi obimnu bazu podataka o flotama aviona koja se sastoji od preko 4700 aktivnih avio-prevoznika, više od 65.000 aviona i 1000 kompanija za iznajmljivanje aviona širom sveta.

  „Wizz Air je avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i teži da svakog dana opsluži sve više putnika na najodrživiji mogući način. Drago nam je što smo osvojili ovu nagradu za najmlađu flotu aviona u Evropi i treću najmlađu flotu na svetu. To potvrđuje našu stalnu posvećenost održivosti i sjajno je što i drugi u našem sektoru, kao što je ch-aviation, takođe prepoznaju vodeći učinak Wizz Aira“, izjavio je Johan Ejdhagen, direktor ljudskih resursa i ESG-a.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE