Vujović: Moguće i ove godine jednokratno povećanje plata i penzija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vujović: Moguće i ove godine jednokratno povećanje plata i penzija

  Ministar finansija Srbije Dušan Vujović danas je izjavio da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovarano o mogućem jednokratnom povećanju plata u javnom sektoru i penzija u 2017, a izvesno je da će povišica biti predviđena budžetom za 2018. godinu.

  “Blizu smo rešenja. Sa MMF-om smo prešli sve cifre i očekujemo da tokom sastanka u Vašingtonu na marginama Godišnje skupštine Fonda ili već prvog dana zvanične posete misije MMF-a, 26. oktobra, imamo predložena rešenja”, rekao je Vujović novinarima.

  Istakao je da očekuje da povećanja plata u javnom sektoru i penzija budu značajna.

  Vujović je kazao da trenutno ne želi da govori o procentima povišica i načinima raspodele uvećanih isplata iz budžeta jer će to biti “predmet dodatnih razgovora”.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Ministri kao što su Vujović i Krkobabić nemogu da čuvaju ni dve ovce, kamo li da unaprede finansije i zadrugarstva. Oko promene penzija i plata samo licitiraju. Prvi je Vučić rekao da će biti porast 8, 9 pa 10% do kraja godine. Ozbiljno nema šta. Idiot do idiota, izigravaju državnike, a od svih njih nema ni goli ku*ac. Poslušnici, klimoglavci i populisti u zemlji, a vani su manji od najsitnijeg makovog zrna. Šta li će se još iznalupetati do famoznog porasta penzija od 1,5%, nudim opkladu. Od otetih para od penzionera finansirali su već desetak fabrika za proizvodnju setova kabli za automobile. Te Vučićeve fabrike će uzdignuti privredu Srbije. Vučiću, to mogu samo giganti u metalurgiji, mašinskoj, elektro i građevinskoj industriji, a ne tvoji konfekcionari tuđih kablova.

  • Miodrag

   Sedi na noši i gleda pravo u oči!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE