Vučićeva "sjajna vest" iz Brisela: Gradićemo i BRZU PRUGU do S. Makedonije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučićeva “sjajna vest” iz Brisela: Gradićemo i BRZU PRUGU do S. Makedonije

  Srbija će, u saradnji sa Evropskom unijom, graditi brzu železnicu od Beograda do Niša i od Niša do Severne Makedonije, obelodanio je u Briselu predsednik Aleksandar Vučić.

  On je najavio da će Srbija od EU za taj projekat dobiti najmanje 35 odsto bespovratnih sredstava, a da ovi grantovi mogu da budu i 50 odsto, s obzirom da je reč o delu ekološke, zelene agende.

  “To su sjajne vesti za građane Srbije i ponosan sam što sam predsednik Srbije koji donosi te vesti. Sada mogu da kažem da ćemo dobiti najmanje 35 odsto grantova od EU za taj projekat. To je i deo ekološke, zelene agende, tako da možemo da dobijemo čak i 50 odsto grantova, iako je i 35 odsto ogroman novac. To je između 600 do 700 miliona evra samo za potez od Beograda do Niša.”

  Hvala puno, ne mogu da vam budem više zahvalan. To nas obavezuje da budemo uspešniji i u drugim oblastima, kao što je vladavina prava, hvala vam što ste mi omogućili priliku da se radujem u Briselu, istakao je Vučić u obraćanju javnosti posle sastanka sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom.

  EU je, kako je istaknuto, u prethodnih 14 godina izdvojila gotovo tri milijarde evra za Srbiju za poboljšanje života njenih građana, funkcionisanja države i sprovođenja reformi.

  “Postoji konkretan program kome predsednik Vučić daje veliku važnost, iz dobrih razloga, a to je koridor (železnički) do granice sa Severnom Makedonijom. I Grčka je rekla da je spremna da to podrži i mislim da je to dobra vest.”

  Pozdravljam odluku Vučića da radi sa EU na tom važnom projektu. Mi ćemo ponuditi najbolje uslove za veliku investiciju u taj projekat a to je, kao što mi je pred sastanak Vučić objasnio, “nešto što će promeniti situaciju iz različitih uglova naročito što se tiče percepcije EU i šta ona predstavlja za građane Srbije”, rekao je Borel.

  Vučić je istakao da ne može da kaže kada će ugovor biti potpisan, ali da je već pozvao visokog predstavnika i predsednicu Evropske komisije Ursulu fon Der Lajen da posete Srbiju.

  Izvor: N1, BIZLife

  Foto: EbS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE