Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić se nada stend baj aranžmanu sa MMF

  Predsednik Aleksandar Vučić u Njujoku je izrazio nadu da će Srbiji biti odobren novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i da bi to značilo dodatnu sigurnost za kupovinu energenata tokom najtežih zimskih dana, pre svega struje.

  „Nadam se da da“, rekao je novinarima Vučić, koji je prethodno rekao da je sa direktorkom MMF Kristalinom Georgijevom razgovarao o pravljenju stend baj aranžmana sa MMF.

  On je na kraju posete Njujorku, gde je govorio na Generalnoj skupštini UN, ocenio da je važno da se Srbija osigura za zimu.

  Predstavnica MMF za Srbiju Julija Ustjugova rekla je polovinom septembra da su vlasti Srbije izrazile interesovanje za stendbaj aranžman sa MMF.

  Objasnila je da je standardna procedura da MMF posle takvog zahteva vodi razgovore sa vladom kako bi procenio ekonomsku i finansijsku situaciju i ukupne finansijske potrebe zemlje da bi sporazum bio postignut.

  Rekla je i da će u slučaju finansijskog aranžmana sa MMF, trenutni nefinansirajući instrument za koordinaciju politike biti otkazan.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE