Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić najavio gradnju još jedne GONDOLE na Zlatiboru

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Priboju da će se graditi gondola od Tornika na Zlatiboru do Pribojske banje koja će koštati oko 30 miliona evra.

  On je u Priboju novinarima rekao da će jedna stanica gondole biti u manastiru Uvac, da će trasa biti duga 14,7 kilometara, a predviđeni su propratni sadržaji, fudbalski i golf tereni, što će ukupno koštati od 70 do 100 miliona evra.

  Vučić je obećao i izgradnju bolnice u Priboju, što će koštati 30 miliona evra, izgradnju gimnazije za šta će biti potrošeno četiri miliona evra, kanalizacija će koštai 12 miliona, a prečistači otpadnih voda pet miliona evra.

  On je najavio izgradnju hidroreverzibilne hidroektrane Bistrica zbog čega će za dan-dva ministarka rudarastva i energetike Dubravka Đedović otputvati u Japan na razgovore sa predstavnicima Japanske državne agencije za međunarodni razvoj i saradnju Džajka (JICA) oko finansiranja tog projekta.

  Priboj, 31.07.2023. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetitio je danas „Spa centar Terme 36,6“ u Pribojskoj banji, a potom se u istoimenom hotelu u Priboju sastao sa predstavnicima Bošnjaka, pa posetio Radionicu za pletenje „Maridruna“. (BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

  „Bistrica je najveći projekat, nekad smo mislili da će koštati 700 miliona evra, a biće 1,2 milijarde evra. Kada krene Bistrica da se gradi to je za ceo južnozlatiborski deo od ogromnog značaja, od ogromnog značaja je za celu Srbiju zbog balansiranja energije i obnovljivih izvora“, rekao je Vučić.

  Dodao je da je u Srbiji za deset godina u „Vučićevo vreme“ izgrađeno više autoputeva punog profila nego u Bosni i Hercegovini (BiH).

  Priboj, 31.07.2023. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pribojskoj banji (BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

  „Ja sam za četiri godine izgradio autoputeva više nego oni za 78 godina. Federacija BiH je izgradila 120 kilometra od 1945. godine, a ja sam za četiri godine četiri puta više izgradio nego u Federaciji za 80 godina. Za poslednjih deset godina izgrađeno je 410 kilometara autoputeva u Srbiji“, rekao je Vučić komentarišući pisanja medija u BiH o investicijama u putnoj infrastrukturi u Srbiji.

  On je rekao da je od 2012. godine u Srbiji formalno zaposleno 510.000 ljudi.

  Istakao je da „jedino u Srbiji, ili možda u još u jednoj zemlji, plate rastu brže od inflacije“.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE