Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić i Vlada uskoro pod JEDNIM KROVOM

  Kompletna Vlada Srbije, skoro sva ministarstva i Predsedništvo trebalo bi u naredne dve godine da se presele u Palatu Srbija na Novom Beogradu, saznaje nezvanično Blic.

  Tako bi se predsednik Vlade, sva ministarstva i predsednik Republike u budućnosti nalazili na istom mestu. Taj plan postoji već dugo, ali sada postoji i rešenost da se on sprovede, pa bi u njegovu realizaciju trebalo da se uđe u narednih nekoliko meseci.

  Preseljenje u Palatu na Novom Beogradu značilo bi da su sva ministarstva na jednom mestu, to bi povećalo efikasnost, skratilo vreme za koje određeni posao mora da se uradi, navodi izvor beogradskog lista iz vrha vlasti.

  Palata Srbija, nekada Palata Federacije ili SIV, sagrađena je između 1947. i 1959. godine, a prostire se na površini od 5.500 kvadratnih metara. Trenutno u njoj ima oko hiljadu kancelarija. Međutim, planovi za budućnost nešto su drugačiji.

  Ideja je da se napravio jedan ogroman prostor, tako da većina zaposlenih sedi na istom mestu što bi takođe trebalo značajno da unapredi sve procese, a posebno one koji se tiču zajedničkih poslova više ministarstava, navodi izvor.

  Isti sagovornik kaže i da se trenutno traži dizajner enterijera ili više njih koji bi se uhvatili u koštac sa preuređivanjem velikog prostora. Za izradu projekta, a potom i za radove biće potrebni meseci, ali očekumo ultramoderan prostor i značajno podignemo efikasnost, navodi izvor.

  Zanimljivo je da u slučaju preseljenja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je i najbrojnije, neće ostati u Palati gde je do sada bilo, već je u planu preseljenje i za pripadnike MUP.

  Nakon održavanja predsedničkih izbora 2017. godine, najavljena je mogućnost da ova zgrada postane novo sedište predsednika Srbije, dok bi zgrada Predsedništva na Andrićevom vencu ponovo bila pretvorena u muzej.

  Posebnu vrednost čine dela jugoslovenske likovne i primenjene umetnosti koja predstavljaju integralni deo unutrašnjeg uređenja Palate. Među njima se svojim umetničkim i kulturno-istorijskim značajem posebno ističu radovi Petra Lubarde, Antuna Augustinčića, Frana Kršinića, Peđe Milosavljevića, Stojana Aralice, Milana Konjovića, Ignjata Joba i drugih.

  Izvor: Blic

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE