Vučić i Mali idu u Francusku zbog METROA, mi ćemo BIRATI VAGONE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić i Mali idu u Francusku zbog METROA, mi ćemo BIRATI VAGONE

  Predsednik Aleksandar Vučić i mnistar finansija Siniša Mali ovih dana će u Parizu dodatno precizirati struktura finansiranja beogradskog metroa u ukupnom iznosu od oko 454 miliona evra.

  Ministar finansija je izjavio je da delegacija Srbije putuje u Pariz naredne sedmice. Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, jedna od tema biće izbor tipa i modela kompozicije vagona u kojima će se voziti Beograđani u novom metrou.

  “Ja idem zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, mada je moja tema nešto drugačija, ja ću dva dana biti sa ministrima finansija, za ekonomski razvoj i transport. Naša tema će biti metro”, rekao je Mali.

  On je naveo da je potpisan sporazum sa francuskim kompanijama o izgradnji metroa.

  “Idemo sada tamo da utanačimo detalje, dogovorimo strukturu finansiranja u vrednosti od 454 miliona evra, koliko košta deo koji mi finansiramo zajedno sa njima. Ostvarićemo višedecenijski san i u potpunosti pratimo dogovorenu dinamiku”, kazao je Mali gostujući na televiziji Prva.

  Prema njegovim rečima, građani će za nekoliko godina imati priliku da vide kako se radovi odvijaju, a 2028. će se voziti metroom.

  Kazao je da je u Parizu organizovana i prezentacija vagonskih kompozicija koje su u ponudi za izbor.

  “Imaćemo priliku da pogledamo šest kompozicija, a od tih varijanti kako bi trebalo da izgledaju vagoni, mi ćemo da izaberemo tri. Zatim ćemo da organizujemo glasanje građana i oni će biti u prilici da izaberu model. To će biti najmoderniji automatizovani metro”, naveo je ministar.

  Tokom boravka u Francuskoj Mali će se sastati sa francuskim ministrom finansija Brunom L’Merom, ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom i ministrom saobraćaja i energetike Žanom-Baptistom Žebarijem.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE